НовиниОт природата

Празник на билките с подкрепата на Швейцарския червен кръст

Празник на билките се провежда ежегодно в село Табачка
Празник на билките се провежда ежегодно в село Табачка

Традиционният Празник на билките в читалището на село Табачка ще се проведе на 28 юни от 11 часа. Той е част от проекта на БЧК – Русе  „Повишаване информираността на обществото по проблемите на възрастните хора и лобиране за техните права“, който се  осъществява с подкрепата на Швейцарския червен кръст. Проектът е насочен към създаване на условия за активен живот на хората от третата възраст в  партньорство с местните власти,  читалищата и  НПО – та. Всички реализирани инициативи  са насочени към ангажирането на възрастните хора с дейности, които обединяват представители на различни поколения.

Народните традиции и обичай са естествен мост за такова общуване и предаване от поколение на поколение ценностите на Българския народ. Конкурсът за най – добър букет от набрани билки ще допринесе за създаване на атмосфера, в която всички участници ще допринесат за даряването на доброта един към друг  и за споделянето на добрият пример при запазване на творчеството  у всеки един от нас.

В Празника на билките участие ще вземат и пенсионери от Русенската общинската организация  на „Съюз на пенсионерите” 2004.

 

Общо
Празник на билките с подкрепата на Швейцарския червен кръст
Заглавие
Празник на билките с подкрепата на Швейцарския червен кръст
Описание
Традиционният Празник на билките в читалището на село Табачка ще се проведе на 28 юни от 11 часа
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker