Начало - Новини - Фитнес на открито ползват хора с увреждания в Борово

Фитнес на открито ползват хора с увреждания в Борово

Фитнес площадката вече се ползва активно

Фитнес площадката вече се ползва активно

Фитнес на открито за хора с увреждания е най-новата придобивка в град Борово.

По думите на народния представител Пламен Нунев, кметът на Общината Валентин Панайотов за пореден път показва грижата към хората в неравностойно положение.
14 000 лева са отделени от общинския бюджет, за да се осъществи това добро начинание.
„Приветствам екипа на центъра за съдействието и работата му през годините, което издига авторитета му и в Русенска област“, заяви Нунев по време на официалното откриване на външния фитнес за хора с увреждания с тематичното название„Рехабилитация сред природата“ в Център за социална рехабилитация и интеграция „Детелина“ – Борово /ЦСРИ/.

Откриването започна с водосвет

Откриването започна с водосвет

Събитието бе уважено от областния управител доц. д-р Стефко Бурджиев и заместника му Валентин Колев, Валентин Панайотов – кмет на Община Борово и заместника му Валерия Борисова, Павел Николаев – директор на дирекция „Социално подпомагане“ – Бяла, Иванка Василева – председател на пенсионерски клуб „Здравец“ и др. гости.
Фитнесът в двора на ЦСРИ разполага с уред за горната част на тялото – „колоездене“, който позволява развитие и укрепване на всички мускулни групи, подобряване възможността за пазене на равновесие, уред за упражняване стабилността на торса, уред за раздвижване на тазобедрените стави и засилване на мускулатурата на долните крайници, уред за упражнения и трениране на вестибуларния апарат, степер – двойни стъпки, волани за раздвижване на лакетни, раменни и др. стави.
Директорът на ЦСРИ „Детелина“ Юлияна Пашкунова отбеляза в словото си, че ЦСРИ „Детелина“ обслужва близо 100 потребители. Стремежът й като ръководител е тези хора да получават компетентна, навременна и професионална грижа.

Фитнес на открито ползват хора с увреждания в Борово
Фитнес на открито за хора с увреждания е най-новата придобивка в град Борово.
Здраве да е

Коментари

Преминете на горе