Новини

За или против използването на мобилни телефони по време на вечеря

Собствениците на смарт устройства са по-склонни да считат, че е целесъобразно тяхното използване, отколкото хората, които нямат смартфон

Сто процента ви се е случвало да ви гледат накриво на семейна вечеря, защото не межете да се отделите от вашия мобилен телефон.
Сто процента ви се е случвало да ви гледат накриво на семейна вечеря, защото не межете да се отделите от вашия мобилен телефон.

Сто процента ви се е случвало да ви гледат накриво на семейна вечеря, защото не межете да се отделите от вашия мобилен телефон. Ново проучване, направено от Центъра за изследвания „Pew“ сред 3000 възрастни е установило, че 88 % от анкетираните смятат, че по принцип не е добре човек да използва мобилен телефон по време на вечеря. Още по-голям процент, 94 на сто, казват, че използването на модерните технологии по време на срещи също не е много уместно, а 95 % са на мнение, че мобилни устройства не трябва да се използват в театри. 96 на сто от запитаните са категорично против използването им по време на религиозни служби.
Като цяло 82% от анкетираните казват, че използването на телефон по време на социални мероприятия вреди на разговорите. Въпреки този факт хората не спират да се да се ровят в приложенията на техните мобилни устройства. 89 % от анкетираните са признали, че са използвали телефона си по време на едно от последните си социални събирания, най-често за да прочетат някой текст, да проверят електронната си поща, да изпратят съобщение или да увековечат момента с някоя снимка.
Има и моменти, за които интервюираните смятат, че използването на телефона е целесъобразно. 77 % от анкетираните нямат инщо против човек да се рови из телефона си, докато върви по улицата. 75 % си признават, че не изпитват угризения на съвестта, когато използват приложенията на телефона си в обществения транспорт. Само с един процент по-малко са хората, които смятат, че не е нередно да се ровиш в мобилното си устройство, докато чакаш на опашка.
Мъжете като цяло са по-склонни да използват мобилни телефони по време на социални мероприятия, отколкото жените. Собствениците на смарт устройства са по-склонни да считат, че е целесъобразно тяхното използване, отколкото хората, които нямат смартфон. И не е изненадващо, че по-младите хора имат по-малко угризения що се отнася до това да използват телефоните си на обществени места, отколкото по-възрастните хора. Но дори и сред хората на възраст от 18 до 29, само 16 % казват, че е ОК да използвате телефона си по време на семейната вечеря. Така че спрете да правите това.

От Time Magazine

Общо
За или против използването на мобилни телефони по време на вечеря
Заглавие
За или против използването на мобилни телефони по време на вечеря
Описание
Собствениците на смарт устройства са по-склонни да считат, че е целесъобразно тяхното използване, отколкото хората, които нямат смартфон.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker