Новини

За първи път в България стартира донорска програма за яйцеклетки

Проф.Нери Лауфер и д-р Добринка Петрова ще консултират на 23 август в клиника New Life-Пловдив

Стартира донорска програма за яйцеклетки
Медицински център по репродуктивно здраве New Life е единствения в България, който стартира донорска програма за яйцеклетки от чужбина.

Медицински център по репродуктивно здраве New Life е единственият в България, който стартира донорска програма за яйцеклетки от чужбина.

Подобна програмата стартира за първи път у нас и отговаря на всички изисквания на Министерство на здравеопазването и изпълнителната агенция по трансплантация. Тя дава възможност да се избере от базата данни донор, който да отговаря изцяло на конкретните изисквания. Съществува и опция да се разгледат детски снимки на донора, както и цвят на коса, очи, ръст, образование, кръвна група и други.
На 23 август/вторник/ от 17:30 часа клиника New Life организира Ден на отворени врати специално за двойки, нуждаещи се или интересуващи се от процедура с донорски яйцеклетки. Те ще имат възможност да получат пълна информация за програмата, както и да разчитат на безплатна консултация от светилото в сферата на репродуктивното здраве проф. Нери Лауфер и д-р Добринка Петрова.
Всички желаещи двойки могат да заявят присъствие на тел. 032 /693 693 или безплатен телефон 0800 13 006, където ще получат информация за възможностите за консултиране. Поради големият интерес и лимитираният брой часове за консултации е хубаво желаещите да си запазят час възможно най-скоро. Всички присъстващи двойки в Деня на отворените врати на тема „Донорска програма за яйцеклетки“ , които не успеят да се запишат за консултация при проф. Нери Лауфер ще получат безплатна консултация от специалист в клиника New Life.
Програмата на събитието:
– Откриване от д-р Добринка Петрова
– проф. Нери Лауфер – лекция на тема „Нуждата от донорски яйцеклетки в световно измерение“
– доц. Румен Димитров/главен ембриолог на клиника New Life/ – ще поговори за донорската програма, законови уредби в България, ЕС и извън него. Ще се представят и решения на проблеми свързани с донорски яйцеклетки в България.
ОЩЕ ЗА ПРОФ.НЕРИ ЛАУФЕР:
Проф. Нери Лауфер е знаково име в световната асистирана репродукция, един от първите лекари в света правили човешко ин-витро, основател на ин витро центрове в САЩ и Израел. В момента е главен лекар в Отделението по Акушерство и Гинекология на университетска болница Адаса в Ейн Карем, Йерусалим, както и консултант по гинекология в NewLife Специализиран Медицински Център по Гинекология, Пловдив. Придобива магистърска степен по медицина в Еврейски Университет, университетска болница Адаса, Йерусалим. След преминаване на задължителна военна служба, специализира Обща хирургия отново в университетска болница Адаса, а непосредствено след това взима и втора специалност Акушерство и Гинекология. През 1980 Нери Лауфер започва активна изследователска дейност в областта на секс хормоните и хормоналните взаимодействия в човешкото тяло в Научен Институт Уайзман, Реховот, Израел. От 1982 до 1984г. е аспирант по Репродуктивна Медицина в Йелско Училище по Медицина, Йелски Университет (Yale University), Отделение по Акушерство и Гинекология, а няколко години по-късно става дипломатически представител в Американския Борд по Акушерство и Гинекология. От 1986г. завежда ин-витро програмата в отделението по Акушерство и Гинекология на многопрофилна болница Маунт Синай, Ню Йорк, а две години по-късно оглавява Ин-витро центъра на университетска многопрофилна болница Адаса в Йерусалим. От 1993г. завежда отделение Акушерство и Гинекология в УМБАЛ Адаса за около 20 години. Проф. Лауфер продължава да работи в Адаса, а дългогодишният му опит и многобройни постижения в сферата на акушерството и гинекологията му позволяват да се занимава и с консултански проекти. New Life е първият от тези проект. Освен известен доктор, Нери Лауфер е също така и изтъкнат преподавател – професор по Акушерство и Гинекология в Йелско Училище по Медицина, Йелски Университет (Yale University) и професор по Акушерство и Гинекология в Еврейския Университет, университетска болница Адаса, Йерусалим. Получава отличие Zohara Levitov Faculty за научна дейност в областта на Гинекологията и Фертилитета, както и отличие от Еврейското общество по Фертилитет за изключителен принос в областта на научните изследвания по фертилитет.

Общо
За първи път в България стартира донорска програма за яйцеклетки
Заглавие
За първи път в България стартира донорска програма за яйцеклетки
Описание
Проф.Нери Лауфер и д-р Добринка Петрова ще консултират на 23 август в клиника New Life-Пловдив.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker