Начало - Новини - Фотографска изложба показва русенските пазари от миналото до днес

Фотографска изложба показва русенските пазари от миналото до днес

Фотографска изложба представя пазарите от миналото до днес

Фотографска изложба представя пазарите от миналото до днес

Официалното откриване на изложба от фотографии, обединени под надслов „Пазарите в град Русе – назад в историята, днес и в утрешния ден!” ще се проведе на 29 март, във фоайето на Доходно здание, от 18 часа.

Изложбата се организира от „Общински пазари” ЕООД със съдействието на Община Русе и има за цел да покаже развитието на пазарите през годините, което е част от историята на нашия град, част от израстването му от миналото до наши дни.

Управителят на дружеството Кунчо Кунчев сподели, че ще бъдат показани фотоси на русенските пазари от старо време – от годините на робство, възраждане, годините на обособяването на пазарите като самостоятелен търговски център – от 50-те години на 19 век до ден днешен. Представена ще бъде и графика на модел с проекция на утрешния ден на русенските пазари.
Инициативата цели да провокира интереса на русенци към общинските търговски тържища, като докаже и затвърди мотото на „Общински пазари” – Русе: „Най-важните световни кръстопътища нямат пътни знаци – имат пазари!”

Фотографска изложба показва русенските пазари от миналото до днес
Официалното откриване на изложба от фотографии, обединени под надслов „Пазарите в град Русе - назад в историята, днес и в утрешния ден!” ще се проведе на 29 март, във фоайето на Доходно здание, от 18 часа.
Здраве да е

Коментари

Преминете на горе