Новини

Безплатни прегледи от гръден хирург в ДКЦ „Бургасмед“!

Прегледите стават с предварително записване

ДКЦ "Бургасмед" - прегледи от гръдни хирурзи.
Специалистите по гръдна хирургия от МБАЛ „Бургасмед“ обявяват безплатни консултативни прегледи от 4 юли до края на месеца.

Специалистите по гръдна хирургия от МБАЛ „Бургасмед“ обявяват безплатни консултативни прегледи от 4 юли до края на месеца. Те ще се извършват всеки понеделник и сряда в ДКЦ „Бургасмед“ от 13:00 до 15:00ч. с предварително записване на един от посочените тел.: 056 999 980; 0892 222 800; 0700 89 088.
Отделение по Гръдна хирургия има до момeнта в София, Плевен, Варна и Пловдив. Чрез лечебното заведение, Бургас се нарежда измежду градовете, които прeдлагат тази високоспециализирана здравна дейност, каквато е хирургията на гръден кош и органите в него.
В отделението се лекуват пациенти със заболявания от целия спектър на голямата хирургия – доброкачествени и злокачествени заболявания на бронхиалното дърво, белодробен паренхим, медиастиума, плеврата, гръдна стена и диафрагма. Пациенти със заболявания на гастроинтестиналния тракт и жлъчно-чернодробната система. Хернии на предна коремна стена, слабинния канал и диафрагмата.
В отделението се прилагат основно ендоскопски методи на лечение. Това са така популярните вече безкръвни операции, като и отворената хирургия също продължава да е част от ежедневието на отделението. Специалистите в лечебното заведение разполагат с колона за лапароскопска и видеоасистирана торакоскопска хирургия, медиастиноскоп за видеоасистирана медиастиална лимфаденектомия, окомплектовани със съвременен инструментариум. ФБС (фибробронхоскопия) за диагностично верифициране на формациите и саниране на бронхиалното дърво. В отделението по „Гръдна хирургия“ има 2 операционни зали, оборудвани по най-модерен и съвременен начин. Отделението разполага с 12 легла, за да могат пациентите да се чувстват комфортно по време на престоя си за лечение.
Д -р Данчо Янакиев, д.м. гръден хирург, дълги години работил в Otto Wagner Spinal – Wien, Австрия е единият от специалистите, които се грижат за здравето на болните в отделението.
Д-р Таньо Стефанов е другият компетентен лекар, които ще бъде на разположение по време на консултативните прегледи. Специализира хирургия през 2001г., а след това гръдна хирургия през 2004. От 2002 до 2004 г. работи във УМБАЛ“Свети Георги“ в Пловдив като гръден хирург. 2004г. до 2006г. работи във II хирургия на МБАЛ Пловдив. От 2008 г. до 2016 г. е началник II хирургия в МБАЛ Пловдив. Член е на Европейската асоциацията по гръдна хирургия. Има редица специализации у нас и чужбина.

Общо
Безплатни прегледи от гръден хирург в  ДКЦ „Бургасмед“!
Заглавие
Безплатни прегледи от гръден хирург в ДКЦ „Бургасмед“!
Описание
Прегледите стават с предварително записване.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker