Новини

Безплатни прегледи за миома стартират в МБАЛ „Медика – Русе“

Доц. д-р Елисавета Вълчева е специалист по образна диагностика и инванзивна рентгенология
Доц. д-р Елисавета Вълчева е специалист по образна диагностика и инванзивна рентгенология и ще направи прегледите за миома

Безплатни профилактични прегледи за миома на матката започват ежемесечно в Многопрофилна болница за активно лечение „Медика – Русе”.

Консултациите ще се провеждат всяка трета сряда на месеца. Първите прегледи се планират за месец октомври. Записването ще става на телефон 082/ 502 430 или 082/ 502 500 – регистратура на ДКЦ 2 /бившата Трета поликлиника/. За прегледите могат да се запишат жени на възраст до 45 години. Консултациите ще се извършват от доц. д-р Елисавета Вълчева.
Миомата е доброкачествен тумор, който произхожда от гладката мускулна тъкан на матката (миометриума). Тя е най-честият тумор на тялото на матката. Наблюдава се по-често при нераждали жени над 35 години. По данни на специалистите, миомата на матката засяга 1/4 от жените.
Лечението зависи от възрастта на жената и големината на миомния възел. В МБАЛ „Медика – Русе” се прилага съвременен и ефективен метод на лечение – емболизация. Той представлява прекъсване на кръвотока към миомния възел, което да доведе до неговото намаляване и закърняване. Първите подобни интервенции, бяха направени преди година и половина, а ефективността от тях при пациентките е изключително голяма.

Доц. д-р Елисавета Вълчева е специалист по образна диагностика и инванзивна рентгенология. Завършва Медицинския университет в София през 1979 година. През 1981 година след спечелен конкурс започва работа като асистент в Националната кардиологична болница, където минава всички етапи на професионалното и научното си развитие и защитава доцентура. Има около 97 публикации в наши и международни списания в областта на перифернaта съдова патология, а в последните години и по методите на емболизацията, които са много слабо развити и прилагани в България и широко приети и утвърдени методи на терапия в развитите страни. Вече пет години тя е консултант за емболизация на простата, миома и черен дроб в МБАЛ „Медика – Русе”, а от есента на 2015 година е част от екипа на Лечебното заведение.

 

Общо
Безплатни прегледи за миома стартират в МБАЛ "Медика - Русе"
Заглавие
Безплатни прегледи за миома стартират в МБАЛ "Медика - Русе"
Описание
Безплатни профилактични прегледи за миома на матката започват ежемесечно в Многопрофилна болница за активно лечение „Медика – Русе”.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker