МедицинатаНовини

Безплатни очни прегледи в Пловдив

Преглежда благотворително доц. д-р Красимир Коев

Безплатни очни прегледи в Пловдив.
Безплатни очни прегледи в Пловдив.

Поредица от благотворителни безплатни очни прегледи започна през януари фондация „Съпричастен кръст“ в Пловдив. Поводът е новата 2014 година, а целта на фондацията е безплатните профилактични прегледи на очите за българите след 60-годишна възраст да се регламентират и да станат практика.
Прегледите ще се извършват на 12, 17 и 31 януари 2014 година от 12 до 18 часа в пловдивския МЦ „Св. Йоан Рилски“ от доц. д-р Красимир Коев. Д-р Коев е преподавател в Медицинския университет в София, специалист по очни болести и упарвител на фондация „Съпричастен кръст“.
Прегледите се провеждат след предварително записване на тел. 032/ 670 100.
Благотворителната инициатива на „Съпричастен кръст“ е мотивирана от факта, че катарактата е на първо място от водещите причини за предотвратима слепота. 80 % от предотвратимата слепота е лечима и към нея спада и катарактата. Затова обаче е необходимо ранно диагностициране и навременно оперативно лечение. Данните сочат, че 60 милиона души на Земята са слепи следствие на катаракта. Медиците предупреждават, че болестта прогресивно нараства след 60 години и засяга почти всички хора над 80 години.

Етикети

Подобни публикации

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker