Деца и родителиНовини

Безплатни лекции в Училището за родители на МБАЛ „Софиямед“

Към безплатните лекции за бременни са включени и посещения в отделението по акушерство и гинекология, и неонатология на модерната болница

Училището за родители към МБАЛ "Софиямед" очаква бъдещите майки
Училището за родители към МБАЛ „Софиямед“ очаква бъдещите майки

Най-модерното здравно заведение в столицата МБАЛСофиямед“ стартира четвъртата сесия от безплатни лекции за бременни в рамките на проекта „Училище за родители“.

От 16-ти април до 18-ти юни, всяка сряда от 15 ч. специалисти ще учат бъдещите майки как се подготвят за бременността и появата на новороденото. Преди началото и в края на всяка лекция бременните ще могат да посетят отделението по акушерство и гинекология, и неонатология на МБАЛ „Софиямед“ като разгледат условията в него и се запознаят със различните специалисти.

Първата тема в “Училището за родители” ще бъде посветена на пренаталната диагностика, съветите за правилно хранене и балансиран начин на живот през 9-те месеца. Бъдещите майки ще могат да я коментират със специалиста по АГ в болница и ДКЦ „Софиямед“ д-р Христина Кръшкова. Подробности за ваксинационния календар на новороденото ще даде педиатърът в ДКЦ „Софиямед“ д-р Татяна Ралчева на 23-ти април, а какви са предимствата и недостатъци на различните видове упойки по време на раждането ще коментира анестезиологът д-р Асиан Асенов на 30-ти април.

Големият въпрос, който измъчва всички бъдещи майки – как да родим – нормално или секцио дамите ще могат да обсъдят с д-р Валери Нецов, завеждащ АГ отделението в болница „Софиямед“ на 7-ми май.

МБАЛ "Софиямед"
МБАЛ „Софиямед“

Завеждащ отделението по неонатология  д-р Радосвета Росманова ще запознае бъдещите родители с качествата на кърмата и първите стъпки при храненето в кърмаческа възраст по време на своята лекция на 14-ти май, а кои са най-честите здравословни проблеми през първата година на бъдещите майки ще разясни педиатърът и детски кардиолог д-р Екатерина Бърлиева на 21-ви май.

Повече подробности за физиологията на новороденото ще представи в своята лекция на 28-ми май д-р Росманова. Какво е следродилна депресия и как да изградим стабилна емоционална връзка с детето си още от новородено ще разясни психологът Бригита Михайлова на 4-ти юни. Повече за грижите за кожата на новороденото бременните ще научат от дерматолога д-р Мариета Кътева на 11-ти юни.

Поредният цикъл от лекции ще завърши на 18-ти юни с темата за нервно – психичното развитие и захранване на кърмачето, която ще коментира завеждащ отделението по неонатология  в болница „Софиямед“ д-р Радосвета Росманова.

 

 

 

Общо
Безплатни лекции в Училището за родители на МБАЛ „Софиямед“
Заглавие
Безплатни лекции в Училището за родители на МБАЛ „Софиямед“
Описание
Най-модерното здравно заведение в столицата МБАЛ „Софиямед“ стартира безплатни лекции за бременни в рамките на проекта „Училище за родители“
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker