Начало - Новини - Безплатна среща с уролог в Ботевград за проблемите на простатата

Безплатна среща с уролог в Ботевград за проблемите на простатата

Образователните срещи за доброкачествената простатна хиперплазия на Българско урологично дружество продължават

Безплатна информационна среща със специалист-уролог ще се проведе в Ботевград като част от Националната кампания за мъжко здраве "Отиди на преглед".

Безплатна информационна среща със специалист-уролог ще се проведе в Ботевград като част от Националната кампания за мъжко здраве „Отиди на преглед“.

Безплатна информационна среща със специалист- уролог ще се проведе в Ботевград като част от Националната кампания за мъжко здраве „Отиди на преглед“.
На 10 ноември (вторник) от 14:00 ч. срещата в града в ще бъде в Пенсионерски клуб „Детелина“ (на площада). Тя е отворена за всички граждани, които имат интерес и въпроси по темата.
Кампанията „Отиди на преглед“ ще продължи и през зимата със срещи в цялата страна. “Отиди на преглед” включва напълно безплатни образователни срещи в различни региони в България със специалисти уролози, разясняващи какво е доброкачествена хиперплазия на простатата (ДПХ), каква е ползата от навременното й диагностициране и лечение, както и рисковете от забавянето им. Организатор е Българското урологично дружество със съдействието на ГлаксоСмитКлайн.
Кампанията стартира за втори път през февруари 2015, след успешно си първо издание през 2012 и 2013 година, когато бяха проведени повече от 100 срещи с уролози в различни населени места в цялата страна. Основна цел на инициативата е да насърчи мъжете над 50 години да обърнат внимание на симптомите, причинени от увеличаване на простатата, и да посетят личния си лекар или специалист-уролог за компетентна помощ, а не да се опитват да се лекуват сами.
ДПХ е доброкачествено заболяване на простатната жлеза и се среща при мъже над 50-55-годишна възраст. То се изразява в увеличаване на простатата, която започва да притиска пикочния канал и се създава неудобството при уриниране. Въпреки че около 3/4 от мъжете в тази възраст имат уголемяване на простатата, само при малък брой от тях то се проявява с характерните болестни симптоми. Поради тази причина, както и заради притеснение от темата, много нисък процент от мъжете се интересуват от зличен лекараболяването и са склонни да посетят своя личен лекар или специалист-уролог.
Често съвсем неправилно се пристъпва към самостоятелно лечение, което може да облекчи симптомите, но не решава проблема.
Предстоящите срещи от кампанията могат да се следят и на фейсбук страницата.
За Българско урологично дружество:
Българското урологично дружество е основано през 1960 г. Основните му цели са да подпомага и развива урологията в България чрез стимулиране на научно-изследователската работа на своите членовете в областта на урологията, поддържане на високо ниво на професионална квалификация на уролозите, внедряване на най-новите световни постижения в урологията и популяризиране постиженията на българските уролози.

Безплатна среща с уролог в Ботевград за проблемите на простатата
Образователните срещи за доброкачествената простатна хиперплазия на Българско урологично дружество продължават.

Коментари

Преминете на горе