Новини

Безплатна среща с уролог в кв. Красна поляна, за проблемите на простатата

Образователните срещи за доброкачествената простатна хиперплазия са част откампанията на Българско урологично дружество „Отиди на преглед“

Безплатна информационна среща със специалист-уролог ще се проведе в кв. Красна поляна като част от Националната кампания за мъжко здраве "Отиди на преглед".
Безплатна информационна среща със специалист-уролог ще се проведе в кв. Красна поляна като част от Националната кампания за мъжко здраве „Отиди на преглед“.

Безплатна информационна среща със специалист- уролог ще се проведе в кв. Красна поляна като част от Националната кампания за мъжко здраве „Отиди на преглед“.
На 14 октомври (сряда) от 17:00 ч. срещата в града в ще бъде в Пенисонерски клуб на ул. Никола Мушанов, в бл. 41. Тя е отворена за всички граждани, които имат интерес и въпроси по темата.
Кампанията „Отиди на преглед“ ще продължи и през зимата със срещи в цялата страна.
“Отиди на преглед” включва напълно безплатни образователни срещи в различни региони в България със специалисти уролози, разясняващи какво е доброкачествена хиперплазия на простатата (ДПХ), каква е ползата от навременното й диагностициране и лечение, както и рисковете от забавянето им. Организатор е Българското урологично дружество със съдействието на ГлаксоСмитКлайн.
Кампанията стартира за втори път през февруари 2015, след успешно си първо издание през 2012 и 2013 година, когато бяха проведени повече от 100 срещи с уролози в различни населени места в цялата страна. Основна цел на инициативата е да насърчи мъжете над 50 години да обърнат внимание на симптомите, причинени от увеличаване на простатата, и да посетят личния си лекар или специалист-уролог за компетентна помощ, а не да се опитват да се лекуват сами.
ДПХ е доброкачествено заболяване на простатната жлеза и се среща при мъже над 50-55-годишна възраст. То се изразява в увеличаване на простатата, която започва да притиска пикочния канал и се създава неудобството при уриниране. Въпреки че около 3/4 от мъжете в тази възраст имат уголемяване на простатата, само при малък брой от тях то се проявява с характерните болестни симптоми. Поради тази причина, както и заради притеснение от темата, много нисък процент от мъжете се интересуват от заболяването и са склонни да посетят своя личен лекар или специалист-уролог.
Често съвсем неправилно се пристъпва към самостоятелно лечение, което може да облекчи симптомите, но не решава проблема.

Безплатна среща с уролог в кв. Красна поляна, за проблемите на простатата
Образователните срещи за доброкачествената простатна хиперплазия са част откампанията на Българско урологично дружество "Отиди на преглед".
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker