Начало - Новини - Безплатни консултации с психолог предлагат в Русе

Безплатни консултации с психолог предлагат в Русе

При старта на дейностите на МИКЦ преди няколко месеца бяха обявени и консултациите с психолог

При старта на дейностите на МИКЦ преди няколко месеца бяха обявени и консултациите с психолог

И през следващите месеци продължават да се провеждат безплатните консултации с психолог в Младежко информационно консултантски център – Русе. Психологът Веселина Тончева извършва индивидуални консултации с младежи на възраст от 15 до 29 година всяка сряда от 16.00 до 18.00 часа  в сградата на Младежки дом. Тя консултира младежи по теми като зависимости, стрес, общуване, проблеми в семейството и други, както и родители на тинейджъри преминаващи през трудния период на пубертета. Всички желаещи младежи да се включат трябва да се запишат предварително на телефон 0879 933 370.

През следващия месец МИКЦ – Русе ще провежда индивидуални и групови консултации по етнография, здравно образование, професионално ориентиране и кариерно развитие, екология и устойчиво развитие, както и по младежки програми, проекти и доброволчество. Индивидуалните консултация се извършват в сградата на Младежки дом Русе съгласно график след предварително записване на тел 0879 933 370, а груповите след уточнена тема и дата в Младежки дом или на место. Консултациите по професионално ориентиране и кариерно развитие ще се провеждат и в град Ветово и град Глоджево.

Младежко информационно консултантски център Русе е създаден по проект „ВИЯ РЕГИЯ 5”, финансиран от Министерство на младежта и спорта и се реализира от Сдружение „Вдъхновение“” съвместно с Общински Младежки Дом Русе и в партньорство с Областна администрация Русе, Община Русе и Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“. Центърът има за цел да предоставя актуална информация и консултации в различни направления на младите хора от Област Русе, както и да провежда обучения по различни теми.

Младежите от Област Русе могат да получат информация по различни въпроси свързани с обучение, пътуване, младежки програми, доброволчество и др. в Младежки дом Русe или на е-mail:  mikc.ruse@gmail.com

МИКЦ Русе предлага обученияза младежите от Русе и региона по различни теми, като:

1.    „Климатичните промени или как младите хора се борят срещу глобалното затопляне”

2.    „Интеркултурна толерантност – основа за една обща Европа”

3.    „Стереотипи и предразсъдъци”

4.    „Познаваме и спазваме ли човешките права?

5.      Що е доброволчество?

6.     Възможности за финансиране на младежки идеи и проекти

7.    Активно Европейско гражданство и други

Обученията се реализират с методите на неформалното образование и се водят от опитни обучители.

Безплатни консултации с психолог предлагат в Русе
И през следващите месеци продължават да се провеждат безплатните консултации с психолог в Младежко информационно консултантски център - Русе.

Коментари

Преминете на горе