МедицинатаНовини

Безплатни прегледи за венозни и съдови заболявания в „Софиямед“

Венозните заболявания са медицински и социално значим проблем

Д-р Димитър Марков казва, че повече от 30% от българското население страда от венозни и съдови заболявания.
Д-р Димитър Марков казва, че повече от 30% от българското население страда от венозни и съдови заболявания.

Специалистите от отделението по съдова хирургия в болница „Софиямед“ организират безплатни диагностично-консултативни прегледи за пациенти с венозни и съдови заболявания. Те ще се извършат на 19-и юни от 10:00 до 15:00 ч. и на 20-и от 13:00 до 17:00 ч. след предварително записване на тел. 0700 31 051!
Д-р Димитър Марков, който завежда отделението по съдова хирургия в болницата, коментира, че всеки трети човек има латентно или изявено венозно заболяване. „Повече от 30% от българското население има венозни проблеми. Причина за високата честота на тази заболеваемост, е че венозната система при човека се е оказала анатомично несъвършена във връзка с изправения стоеж. Първите симптоми на венозна недостатъчност са тежест в подбедриците, болка в долните крайници при покой, оттоци около глезените, нощни схващания. Венозните заболявания са медицински и социално значим проблем поради тежките усложнения, които причиняват“, коментира още специалистът.
Ако не се лекуват, венозните заболявания прогресират и могат да доведат до усложнения като възпаление на вените и образуване на тромби във възпалените участъци. Тази болест е известна още като тромбофлебит. Тромбозата може да се предаде и на дълбоката венозна система и да причини флеботромбоза. В този случай е напълно възможно да се откъсне тромб, който да се пренесе от кръвния ток през сърцето до белия дроб и да се развие т.нар. белодробна тромбемболия, която не рядко завършва фатално.
Поради тези причини от изключително важно значение е провеждането на скринингови прегледи на голяма част от населението с цел диагностициране и ранна профилактика, както и лечение в ранен стадии преди да са настъпили усложнения.

Общо
Безплатни прегледи за венозни и съдови заболявания в „Софиямед“
Заглавие
Безплатни прегледи за венозни и съдови заболявания в „Софиямед“
Описание
Тромбозата може да се предаде и на дълбоката венозна система и да причини флеботромбоза.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker