Новини

От днес БЧК раздава храни на 8701 човека от Русенска област

Нуждаещите се ще получат десет вида продукти с тегло 25,150 кг  

430x323
БЧК раздава храни
125084693239426
Помощите са във вид на храни

БЧК стартира раздаването на хранителни помощи от ЕС в Русе и областта от днес. На два транша, до края на годината, ще бъдат подпомогнати 8701 човека от Русенска област. При първото раздаване те ще получат десет продукта с общо тегло 25 кг и 150 г. Пакетът включва 3 кг ориз, 4 кг брашно, 5 кг захар, 5 л олио, 1 кг зрял боб, 2 кг леща, 2 кг конфитюр, 1,5 кг мед, 900 г вафли и 750 г картофено пюре. Съставът на храните е определен след проведено социологическо проучване сред потребителите за най-желаните от тях продукти. В списъка на хората, включени за подпомагане по програмата „Разпределяне на храни от интервенционните запаси на ЕС за най-нуждаещи се лица“, влизат социалнослабите, получили отоплителни помощи за сезона 2012-2013-а, майки-осиновителки, взели помощи за оглеждане на дете до 1- годишна възраст, семейства, получили парична помощ за първокласник, хора, обгрижвали инвалиди по програмата „Асистенти на хора с увреждания”. Безплатни хранителни продукти по програмата за разпределяне на храни по линия на ЕС, ще получат и военноинвалидите, както и социалнослаби, на които е отказана отоплителна помощ.

Първият транш за раздаване на продуктите ще приключи на 31 октомври, тази година, а вторият се очаква да стартира през месец декември 2013-а.

В Русе безплатните храни ще се раздават на пункта на БЧК в хлебозавода, ул. „Потсдам” №1. В останалите общини на Русенска област продуктите ще се разпределят в местните центрове на БЧК по общини и села. От Областния съвет на БЧК уточниха, че само в Русе, в раздаването на храните, ще се включат безвъзмездно 40 доброволци на червения кръст.

Валентина Караджова

 

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker