Новини

От Богоявление ще раздават на бедните пакети с храни

Доброволците на БЧК ще ги информират и за шанса, който им дава ОПРЧР

От Богоявление ще раздават на бедните пакети с храни.
На 6 януари, Богоявление, в Русе Българският червен кръст започва раздаването на пакетите с храни, осигурени с финансови средства на Фонда за европейско подпомагане.

На 6 януари, Богоявление, в Русе Българският червен кръст започва раздаването на пакетите с храни, осигурени с финансови средства на Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица на ЕС. Право на тази помощ имат лицата, които през отоплителен сезон 2014-2015 са получили целево подпомагане. В цялата област те са над 6500 души, а в Община Русе – малко над 2500, според списъците на Агенция „Социално подпомагане“. Всеки от тях ще получи по 5 кг брашно, 6 пакета спагети, 2 компота, 1 кг конфитюр и 3 кг леща.
Раздаването на храните ще започне на 6 януари от 9 часа в обичайния пункт в Хлебозавода и се продължи до 29 януари вкл. Този път за разлика от други години нуждаещите се наред с пакетите ще получат и ценна информация за това как ОП „Развитие на човешките ресурси“ би могла да им помогне да си намерят работа, да започнат обучение за придобиване на професионална квалификация или на ключови компетентности или пък социални, здравни и други грижи в дома си. За това ще ги осведомят доброволците на БЧК, които през ноември 2015 година бяха запознати от експертите на Областния информационен център-Русе с тези възможности в рамките на националната кампания „Заедно за съпричастността“ на мрежата от 28 информационни центъра в страната. По този начин най-уязвимите групи от обществото не само ще бъдат нахранени, но и ще имат шанс да променят или поне да облекчат съдбата си.
Оперативната програма за храните е нова за България. По нея за периода 2014-2020 година страната ни ще получи над 104 млн. евро, с които бедните ще бъдат подпомогнати. Още 15 млн. евро ще добави държавният бюджет като съфинансиране. По програмата е предвидено нуждаещите се да получат общо 21 вида трайни пакетирани храни.

Общо
От Богоявление ще раздават на бедните пакети с храни
Заглавие
От Богоявление ще раздават на бедните пакети с храни
Описание
Доброволците на БЧК ще ги информират и за шанса, който им дава ОПРЧР.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker