Деца и родителиНовини

Галя Бисет стана млада баба

Малкият Гоши разполага с цял арсенал гледачи

Бебето Георги
Бебето Георги

От няколко дни русенката Галя Бисет не е на себе си от щастие – стана баба на първороден внук. Бебето е студентско дете на сина й Вихрен и снахата Деница, които учат в Русенския университет. Малкият се роди в тутраканската болница, а раждането бе водено от д-р Любомир Бойчев. Акушер-гинекологът е избран лично от Галя и е изпълнил желанията на младата баба и на снаха й Деница  раждането да протече по естествен път, а бебето веднага да бъде закърмено. Планът за раждане, разработен от Галя, включва още достъп на таткото до родилката и бебето.

Малкият е с перфектни мерки 3,50кг/51см. Наречен е Георги по няколко причини. Първата – кръстен е на Галя, втората  заради шотландския си прадядо Джордж Бисет, третата причина –за да се уважи и дядото на Галя по майчина линия Горан. Вкъщи наричат момченцето Гоши, но за мъжа на Галя, Дейвид Бисет,  внукът е „младият мастър Георги”. Въпреки че стана баба на 45 години, Галя не смята, че има нещо смущаващо във факта. Напротив, щом двама човека  се обичат и спонтанно стават родители, това значи, че са хармонична двойка и хармонично развити хора, убедена е тя.  Освен това, малкият Гоши  разполага с цял арсенал от гледачи, които ще се грижат за него: баби и дядовци, прабаби и прадядовци, добавя Галя.

Галя и Дейвид Бисет са създатели на сдружение „Еквилибриум”, което управлява Комплекса за социални услуги в Русе. Освен това, Галя е регионален координатор за Югоизточна Европа на английската  организация „Надежда и домове за децата” и се бори за правото на всяко дете да има свое семейство и свой дом.

Валентина КАРАДЖОВА

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker