НовиниОт природата

Чесън срещу караконджоли и дрян за здраве

С тези дарове изненада ДПС и гостите им губернаторът Венци Калчев

Ферихан Ахмедова първа получи чесън и дрян
Ферихан Ахмедова първа получи чесън и дрян

Скилидка чесън и клонка дрян в стилни копринени торбички получиха домакините от ДПС и техните гости днес по време на празничната среща, на която депутатът Ферихан Ахмедова направи равносметка на изминалата година и  зачете християнския празник Коледа.

Оригиналните подаръчета бяха изненада от областния управител Венцислав Калчев. Чесънът има магическа сила, пази от караконджоли и е защитно средство срещу грипа, дрянът пък е символ на здраве и берекет, поясни вещо смисълът на своите дарове Калчев. Губернаторът отбеляза специално, че чесънът е с голяма сила, защото е български и закупен от най-добрият пазар на Русе – Централния общински.

Освен това Венцислав Калчев почерпи с бонбони, защото е именник. Както е известно, името Стефан в превод от гръцки означава венец.

Малко момиченце сурвака председателя на Общинския съвет Васил Пенчев
Малко момиченце сурвака председателя на Общинския съвет Васил Пенчев

Освен от губернатора и неговите две заместнички Милена Хинкова и Айлян Карамехмедова ДПС бяха уважени и от общинското ръководство – кмета Пламен Стоилов, неговия заместник Свилен Иванов и председателя на Общинския съвет Васил Пенчев. Бившият кмет и настоящ общински лидер на БСП Божидар Йотов също не пропусна поканата на коалиционния партньор. Всички дойдоха с дарове, а домакините се отблагодариха със сурвакане за здраве. Малко момиченце със сурвакница нарича за здраве и берекет на мъжете управници.

За всички гости имаше и забавни новогодишни късмети. Парите отидоха при бившия кмет, а на настоящия се падна работата, но не само в бизнеса. Като представител на управляващата БСП у губернатора отиде черпакът, с който се сипват порциите. На председателя на Общинския съвет късметът бе семейно щастие, на зам.-кмета- учението, а на зам.-областната управителка Милена Хинкова – верни, щури и модерни приятели.

Домакинята Ферихан Ахмедова изтегли успеха през следващата година и обеща, че той няма да е само нейн, а на всички русенци, защото като депутат ще лобира за всички важни проекти на града и областта.

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker