Начало - Новини - Бляскаво закри сезон 2015 отборът на „София Кар Мотоспорт“

Бляскаво закри сезон 2015 отборът на „София Кар Мотоспорт“

Подиумът за „София Кар Моторспорт” ознаменува завършека на един наистина вълнуващ дебютен сезон

Бляскаво закри сезон 2015 отборът на „София Кар Мотоспорт“ .

Бляскаво закри сезон 2015 отборът на „София Кар Мотоспорт“ .

Шест държави, шест града, шест писти, много стълбички, емоции и адреналин белязаха сезон 2015 от Европейските GT4 серии – такава е равносметката от отиващата си година за отбора „София Кар Моторспорт”.
Подиумът за „София Кар Моторспорт” ознаменува завършека на един наистина вълнуващ дебютен сезон и показа, че Sin R1 GT4 има потенциал и през следващия сезон ще продължи своето развитие, коментира Росен Даскалов на стилно тържество, с което официално отбеляза закриването на състезателен сезон 2015. На събитието присъстваха много гости, журналисти и приятели на автомобилния спорт. Сред тях бяха Пламен Бобоков, председател на УС на „Приста ойл“, и Илия Чубриков, доайен на българския автомобилен спорт и дългогодишен състезател.
Пламен Бобоков сподели, че в началото бил много песимистичен спрямо проекта SIN CARS, но резултатите, постоянството и огромната работа на екипа са го накарали да повярва, да помага и се надява през новия сезон с неговата подкрепа българският флаг да се вее гордо по всички писти. Известният автомобилен състезател и мениджър на „София Кар Моторспорт” Владимир Илиев призна, че този сезон е бил едно голямо предизвикателство, както за екипа, така и за техниката. Българският автомобил обаче премери сили с всички традиционно известни марки и заслужава оценката, която получи в световният спорт, каза той и подчерта, че доказателство за това са двата продадени автомобила, които ще се карат в USPirelli Word Challange. Доказателство за качеството на българския състезателен автомобил е и инцидентът на емблематичната писта Red Bull Ring в Австрия, когато на последните метри преди финала на второто състезание, след съприкосновение, Йорг Вийбан с Aston Martin Vantage G1 и Росен Даскалов със Sin R1 GT4 се удариха в предпазните огради и полетяха във въздуха в изключително зрелищна катастрофа. Благодарение на здравата си и качествена конструкция, Sin R1 GT4 запази своя създател невредим и показа, че екипът е свършил чудесна работа. Съвсем заслужено отборът закри сезона с престижното второ място на писта Misano (2-4.10), Италия.

Бляскаво закри сезон 2015 отборът на „София Кар Мотоспорт“
Подиумът за „София Кар Моторспорт” ознаменува завършека на един наистина вълнуващ дебютен сезон.

Коментари

Преминете на горе