Новини

Златното момиче Любомира Казанова с русенски гени

Тренирала е при майката на най-известната русенска грация Силвия Митева

Любомира Казанова
Най-новото попълнение на ансамбъла ни по художествена гимнастика, златното момиче Любомира Казанова, има силна връзка с Русе.

Най-новото попълнение на ансамбъла ни по художествена гимнастика, златното момиче Любомира Казанова, има силна връзка с Русе. Баща й, известният състезател и треньор по кану-каяк Милко Казанов, е русенец. Преди да влезе в националния отбор, той е бил спортист на СК „Локомотив”- Русе.
А самата грация преди Олимпиадата в Лондон е била на лагер в бащиния град. По това време тя е индивидуална състезателка. В дунавския град нейна треньорка е била Силвия Дивчева-Митева, майка и наставник на звездата на русенската художествена гимнастика Силвия Митева.
През 2013 година, когато Силвето се отказа от активна спортна кариера, за да се посвети на треньорската и съдийската работа, Любомира пък стана резерва на националния ансамбъл по художествена гимнастика, спомнят си близки на русенската прима в най-женствения спорт. Те са много щастливи за успеха на Любомира и на целия ни тим по художествена гимнастика на Олимпиадата в Рио де Жанейро, защото цялото семейство на Силвия знае колко усилия и воля за необходими, за да достигнеш такова спортно майсторство и да завоюваш медал. Самата Силвия доскоро беше едно от „златните” грации като индивидуална състезателка на България.
Както е известно, 18-годишната Любомира Казанова от резерва се превърна в титуляр в ансамбъла по художествена гимнастика, след като Цветелина Стоянова се отказа и скочи от шестия етаж на блока, в който живее. Въпреки трагедията и жестоките, нелепи коментари, петте грации устояха и се завърнаха от Европейското първенство в Израел с пето място, а сега бяха безапелационни в Бразилия и показаха какво значи майсторство и олимпийски дух с бронзовите медали, които донесоха на България. Не е ясно дали това ще засрами критиците им, но със сигурност ще затвори устата им.
За щастие, и Цвети успя за да се пребори за живота си с помощта на лекарите от „Пирогов”. Само преди два дена екипът на проф. Николай Габровски й направи поредната операция, за да й постави диск на гръбначния стълб в областта на шията.

Общо
Златното момиче Любомира Казанова с русенски гени
Заглавие
Златното момиче Любомира Казанова с русенски гени
Описание
Тренирала е при майката на най-известната русенска грация Силвия Митева.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker