Новини

Госпожица Тереза за втори път на сцената на „Карнеги хол”

11-годишната певица получи това право след оспорван конкурс с изпълнители от цял свят

Тереза Тодорова в „Карнеги хол” в Ню Йорк.
Слънчевата и много талантлива певица и пианистка от Русе госпожица Тереза за втори път получава шанса да покори сцената на „Карнеги хол” в Ню Йорк.

Слънчевата и много талантлива певица и пианистка от Русе госпожица Тереза за втори път получава шанса да покори сцената на „Карнеги хол” в Ню Йорк. Тя ще участва в Гала концерт, посветен на 10-годишнината на Международни музикални конкурси „Американ протеже”. Момичето, което стана популярно покрай изявите си в рубриката „Запознай се с малките” в „Шоуто на Слави” ще се изпълни популярната песен на Леонард Коен „Алелуя”.

Тереза Тодорова получи това право, след като спечели трета награда на Международния певчески конкурс „Ние пеем поп музика“. Той се проведе в САЩ и в него взеха участие изпълнители от цял свят, желаещи да се изявят с модерни поп песни, композирани в последните няколко години. Всички участници се състезаваха в една категория без ограничение на възрастта, като единадесетгодишната Тереза бе най-малката сред наградените. Първо място спечели 20-годишна студентка от Тайланд, а втори награди получиха 17-годишен изпълнител от Лондон и 15-годишно момиче от Сингапур. Само носителите на първите три награди са поканени да участват в Гала концерта.
През 2015 година госпожица Тереза, тогава 10-годишна, бе поканена да свири на пиано в прочутата манхатънска зала, след като преди това спечели втора награда в конкурса „Американ протеже”.
През 2014 година други две талантливи деца на Русе предизвикаха фурор на тази толкова престижна световна сцена. Тогава 12-годишната Йоана Делимаркова и 13-годишният Николай Димитров от Училището по изкуствата дебютираха пред публиката на Ню Йорк. Те успяха да получат това право като лауреати на Международния конкурс за пиано и струнни инструменти „Американ протеже“. Николай имаше уникалния шанс да излезе два пъти на сцената, тъй като освен наградата като дуо с Йоана имаше и отличие като индивидуален изпълнител.

Общо
Госпожица Тереза за втори път на сцената на „Карнеги хол”
Заглавие
Госпожица Тереза за втори път на сцената на „Карнеги хол”
Описание
11-годишната певица получи това право след оспорван конкурс с изпълнители от цял свят.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker