Новини

Гуанабана – плод с много имена, но доказани лечебни свойства

Eкзотичният плод може да бъде пълен заместител на цитрусовите плодове

Гуанабана - лек за различни заболявания
Гуанабана или още гравиола е била използвана в продължение на векове за третирането на различни заболявания.

Този плод има много имена. Но едно е безспорно – има дълга история като лекарство.

Гуанабана или още гравиола е била използвана в продължение на векове за третирането на различни заболявания – от кашлица и хрема до по-сериозни проблеми на дихателните пътища, артрит и сърдечни оплаквания.А най-новите изследвания са на мнение, че лекува рак.

Активните съединения в плода убиват раковите клетки, без да увреждат здравите тъкани. Множество тестове са доказали ефективността на гуанабана при лечението на различни видове рак. Изследвания сочат, че плодът помага при рак на гърдата, дебелото черво, простатата, белия дроб и панкреаса. Проучени са около 12 различни видове рак и гравиолата има положителен ефект върху всеки един от тях. Екзотичното растение забавя растежа на тумора в някои случаи е дори по-ефективно от химиотерапията и препаратите.

Екстракти от листата и стъблата на гуанабана са също толкова ефективни при убиване на раковите клетки, както и самите плодове. Активните съединения в растението имат токсичен характер по отношение само на раковите клетки, са установили изследвания в САЩ.

Ако искате да регулирате кръвната си захар и кръвното налягане може да го направите с този плод. Суровите плодове гуанабаната и прясно изцеденият сок от нея повлияват положително при третирането на остеопороза и артрит. Запарката от листа гуанабана държи грипа далече от вас.

Гуанабаната може да бъде пълен заместител на цитрусовите плодове – не само като качества, но и като вкус. Проблемът е в това, че се намира трудно в нашата страна. Но положителното е, че по интернет може да бъдат поръчани изсушени листа и кора от дървото. С направена запарка от тях всеки решил да сваля килограми ще засили метаболизма си. Чаят от листата се пие сутрин преди закуска или 1 час след хранене.

Отварата от листата също помага за премахването на акари от матраците и завивките, но и също така може да се отървете и от въшки. Отварата не само ги уморява, но и ги държи надалече.

Сокът от гуанабана, когато се консумира два пъти дневно, помага при бъбречни заболявания, инфекция на пикочните пътища, хематурия ( кръв в урината) и чернодробни проблеми.

Целулоза, която е приготвена с пресни листа от гравиола и розова вода, когато се прилага върху кожата помага да се предотврати появата на акне, пъпки и други кожни проблеми.

Общо
Гуанабана - плод с много имена, но доказани лечебни свойства
Заглавие
Гуанабана - плод с много имена, но доказани лечебни свойства
Описание
Eкзотичният плод може да бъде пълен заместител на цитрусовите плодове
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker