Новини

„Имай добра воля – стани доброволец!”

Областната структура на БЧК, освен хилядите членове и смипатизанти има регистрирани 785 доброволци

На 5 декември за тридесети път ще бъде отбелязан Международния ден на доброволеца.
На 5 декември за тридесети път ще бъде отбелязан Международния ден на доброволеца.

На 5 декември за тридесети път ще бъде отбелязан Международния ден на доброволеца. За първи път той се чества през 1985 г. по инициатива на ООН.
Българският Червен Кръст като най- голямата неправителствена организация още от началото на своето основаване се уповава и разчита на доброволно отдадените време и средства в полза на обществото на много добродетелни българи.
Областната структура на БЧК, освен хилядите членове и смипатизанти има регистрирани 785 доброволци, включени с тяхно съгласие в специален електронен регистър – единствен за сега в цяла България. В този регистър са отбелязани, както потенциала на доброволците, така и насоките за тяхното развитие – курсове, обучения, участие в тренинги, участие в множество доброволчески дейности – осъществяване на хранителни програми, подпомагане на пострадали при бедствия, психосоциална подкрепа на потърпевши при тежки инциденти и много други.
Това са мотивите на 5 декември Областният съвет на Българския Червен Кръст Русе да организира Празничен концерт по повод Международния ден на Доброволеца. Концертът ще се състои в зала „Европа” на Доходното здание от 11,00 часа. Преди концерта от 10,30 часа във фоаето или пред Доходното здание Доброволният екип за работа при бедствия, аварии и катастрофи и Младежкият авариен екип при ОС на БЧК – Русе ще покажат своите умения за спасителни дейности в полза на обществото в случай на бедствия. След концерта ще се проведе шествие на доброволците на БЧК по площад „Свобода“, от Доходното здание в кръг около Градската градина.
По време на честването доброволци на БЧК ще раздават листовки на гражданите „Имай добра воля – стани доброволец!”

Общо
„Имай добра воля – стани доброволец!”
Заглавие
„Имай добра воля – стани доброволец!”
Описание
Областната структура на БЧК, освен хилядите членове и смипатизанти има регистрирани 785 доброволци.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker