Начало - Новини - Ледената скулптура „Силата на мечтите“ първа на АЙС ФЕСТ 2015

Ледената скулптура „Силата на мечтите“ първа на АЙС ФЕСТ 2015

Майстори- консултанти продължават да ваят световните символи

Ледената скулптура „Силата на мечтите“ първа на АЙС ФЕСТ 2015.

Ледената скулптура „Силата на мечтите“ първа на АЙС ФЕСТ 2015.

Скулптурата „Силата на мечтите“ донесе първо място на поляка Владимир Блудник във второто издание на „Русе- АЙС ФЕСТ 2015“. Неговота творба впечатли журито с посланието си – повече хора да мислят в една посока и да така да сбъдват мечтите си.
С второ място бе отличена Натали Чистякова от Франция, която изработи ефирната и нежна скулптура „Мечти за пеперуди“. Журито отреди третата награда на Агнес Рудзите и фигурата „Междухармония“, която показва аспектите на човешката същност, която често остава необозрима и неразбрана.
Освен това бяха раздадени две специални награди. Русенецът Виктор Царски спечели специалната награда на кмета, наградата на Фондация „Русе – град на свободния дух“ отиде при украинеца Андрей Важинский, който от лед изработи едно „Сладко мечтание“.
В ледения карвинг надпреварата беше оспорвана, състезаваха се майстори от Франция, Белгия, Полша, Унгария, Латвия, Русия и България. Темета на тазгодишното издание беше „Русе в мечти от лед“.
В духа на ледените мечти награждаването беше съпроводено и с коледно настроение. За него се погрижиха децата от детска вокарлна група „Слънце“, фолклорен ансамбъл „Здравец“, любимецът на малчуганите Бате Енчо и за финал певицата Росица Кирилова.
Пред развълнуваните русенци кметът Пламен Стоилов обеща догодина леденият фестивал да бъде още по-привлекателен и мащабен.
А сега гражданите и гостите на града ще могат да се наслаждават на ледените творби, докато се стопят. Освен това в следващите дни на площадката пред хотел „Дунав“ консултанттите ще привлекат вниманието им, като изваят световните символи – Айфеловата кула, Тадж Махал, Сфинкса от Гиза и Колос от Великденските острови.

Ледената скулптура „Силата на мечтите“ първа на АЙС ФЕСТ 2015
Майстори- консултанти продължават да ваят световните символи.

Коментари

Преминете на горе