Новини

Можем ли да лекуваме очите си с цветове?

Цветове за активация на нервната система – червено, а срещу късогледство – светло синьо

Това, че успяваме да различим различните цветове обогатява много зрителното възприятие.
Това, че успяваме да различим различните цветове обогатява много зрителното възприятие.

Ако не виждаме цветно информацията, която получаваме от околния свят и заобикалящите ни предмети не би била същата. Това, че успяваме да различим различните цветове обогатява много зрителното възприятие. То има не само естетически функции, но и участва в отделянето на дадена фигура от заобикалящия я фон. Всеки цвят, който виждат очите, има своето въздействие върху организма ни. Специалистите са установили, че за да се активира нервната дейност и работата на сърдечносъдовата система, трябва да съзерцаваме картини в червени тонове. Така лекуваме късогледство, астигматизъм, кривогледство и амблиопия при децата.
Ако се взираме в картини в оранжеви цветове можем да подобрим кръвоснабдяването, трофика на кожата, съдействат за регенериране на нервни и мускулни тъкани, засилват сексуалността, стимулират работата на половите жлези. Можем да се избавим от късогледство, дистрофия на ретината, атрофия на зрителния нерв само като гледаме оранжеви произведения на изкуството.
Доминирането на жълти цветове в картините стимулира работата на стомашно-чревния тракт, черния дроб. По този начин се изчистват токсините, премахваме умората и сънливостта, и създаваме позитивно настроение.
Ако гледаме продължително картини със зелени цветове ще намалим артериалното и вътреочното налягане и ще забавим пулса. Разглеждането на картини в зелени цветове помага срещу късогледство, спазми на акомодация, дистрофия на ретината.
Светлосини цветове в картините успокояват нервната система, повишават съпротивляемостта на организма към инфекциозни заболявания. Разглеждането на картини в светлосини тонове, съдейства за премахване на късогледство, спазми на акомодация, възпалителни очни заболявания.

Ако искаме да повлияем положително върху хипофизната жлеза, парасимпатиковата нервна система, трябва да се наслаждаваме на картини в синьо.
Ако искаме да повлияем положително върху хипофизната жлеза, парасимпатиковата нервна система, трябва да се наслаждаваме на картини в синьо.

Ако искаме да повлияем положително върху хипофизната жлеза, парасимпатиковата нервна система, трябва да се наслаждаваме на картини в синьо. Така организма по-лесно се бори с инфекциозните заболявания, стимулира се мозъчната дейност, повишава се творческата и интелектуална активност, намалява и чувствителността към болка. Разглеждането на картини в сини цветове е полезно при катаракта и глаукома, помътняване на роговицата и стъкловидното тяло.

Лилавите цветове в произведенията на изкуството повишават творческата активност и подобряват имунната защита, успокояват очите и главния мозък, способстват за произвеждане на мелатонин (хормона на съня). Разглеждането на такива картини е полезно при катаракта, увеити, помътняване на роговица.
Ако искаме да се „заредим” с полезни цветове можем просто да опуснем своето въображение! Ако човек всяка сутрин със събуждането си си представя със затворени очи цветовете на шарена дъга в продължение на 10-15 секунди за всеки от цветовете, то след няколко седмици ще има позитивни промени в състоянието на зрението си.

Общо
Да излекуваме очите си с цветове
Заглавие
Да излекуваме очите си с цветове
Описание
За активация на нервната система – червено, а срещу късогледство –светло синьо
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker