Новини

Здравословно салатено парти спретна клуб „Млади сърца“ в Ценово

Здравословно салатено парти си спретнаха в Ценово
Здравословно салатено парти си спретнаха в Ценово

Дори и непосилните юлски жеги не попречиха на жените от пенсионерския клуб „Млади сърца“ в Ценово да се съберат на салатено парти и да прекарат заедно няколко часа в приятна атмосфера и с много емоции.

Председателката на клуба Румяна Иванова за пореден път прояви изобретателност и с инициативата си изненада възрастните жени. Седем от тях се включиха в състезанието по приготвяне на салати. Кулинарното парти премина под мотото „Човек, колкото и добре да може да готви, винаги има какво ново да научи“. В организацията на шоуто от пенсионерския клуб привлякоха и представители на НЧ „Христо Ботев“.

Изкушенията бяха не само вкусни, но и здравословни
Изкушенията бяха не само вкусни, но и здравословни

Под зоркия и взискателен поглед на членовете на „Млади сърца“ състезателките започнаха да изпълняват поставените задачи. За да се окичат с престилката на мастър шеф, всяка една от изявените кулинарки трябваше да приготви определен вид салата. На чевръстите домакини от Ценово бяха необходими не повече от десетина минути, за да подготвят и представят кулинарните изкушения. Пред журито започнаха да се подреждат блюда със салати, изпълнени по различни рецепти – овчарска, градинарска, селска, картофена със зеленчуци, по рецепта на баба, пълнени домати. Комисията от оценяващи трябваше да се справи с трудната задача на класиране като се съобрази с изисквания за вкусови качества, украса и новаторски решения. За да няма нищо скрито-покрито, участничките в кулинарното шоу представиха произведението си като обясняваха за начина на приготвяне и вложените продукти. Председателката на пенсионерския клуб Румяна Иванова сподели, че идеята на кулинарното състезание е да се докоснат до неповторимото богатство на българската кухня. Докато журито под ръководството на Любен Атанасов – председател на общинската пенсионерска организация, оценяваше салатените изкушения, местни кулинарни спецове разкриха тайните в рецептите по приготвянето на традиционни за района специалитети – баница „макарина“, рибена чорба, катми, качамак с мед и други.

Клуб "Млади сърца" показа завидни кулинарни умения
Клуб „Млади сърца“ показа завидни кулинарни умения

В журито като най-малък участник беше включена и Тереза Венциславова, която не скри задоволството си от уменията на възрастните жени. В условията на оспорвана конкуренция първо място и титлата „Мастър шеф“ бяха присъдени на Върба Ангелова. Тя се представи със салата „Фантазия“. Сръчните ръце на жената бяха изработили от различни зеленчуци и умело подредили в чинията богато разнообразие от растения, животни и платноходки. Победителката в надпреварата получи като подарък и бутилка марково вино с пожелание да го отвори и сподели с подходяща храна и весела компания.
Публиката също се включи активно в кулинарното шоу. Жените се надпреварваха да отговарят на въпроси от кулинарната викторина, да споделят тънкости при приготвянето на различни ястия. Участничките в „Млади сърца“ също се произнесоха компетентно за вкусовите качества на приготвените салати като ги дегустираха, докато опразниха чиниите. По стара българска традиция събирането продължи с много песни, танци и кръшни хора.
Следващата мащабна изява на членовете на клуб „Млади сърца“ ще бъде по време на Десетия фолклорен фестивал „Ценово пее и танцува“. Жените ще се представят с голяма кулинарна изложба от традиционни ястия, а участници, зрители и гости ще могат да опитат от гозбите.

Общо
Здравословно салатено парти забърка клуб „Млади сърца“ в Ценово
Заглавие
Здравословно салатено парти забърка клуб „Млади сърца“ в Ценово
Описание
Дори и непосилните юлски жеги не попречиха на жените от пенсионерския клуб „Млади сърца“ в Ценово да се съберат на салатено парти и да прекарат заедно няколко часа в приятна атмосфера и с много емоции.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker