Новини

Хлорела – водораслото, което гони отровите от организма

Тази суперхрана намалява кръвното налягане, помага за доброто здраве на стомашно-чревния тракт

Хлорела се счита за една от най-мощните суперхрани.
Ако имате проблеми с червата, хлорела е средството, с което може да подобрите храносмилането си, защото фибрите в структурата на водораслото стимулират перисталтиката.

Не са много хората, които знаят за детоксикиращите и хранителните свойства на хлорела. Тя е зелено, едноклетъчно, микроводорасло, в което се съдържат най-големите концентрации на хлорофил в света. Благодарение на него в организма ни попадат бета-каротен, витамин B12, желязо, както и незаменимо количество протеини.

Различни токсини атакуват тялото ни отвън – те идват от водата, въздуха, храната. Черният дроб е филтърът, през който преминават всичките тези токсини. А хлорелата предлага изобилие от антиоксиданти и подкрепа за черния дроб.
В тази суперхрана се съдържат около 45 % протеини, 20 % мазнини, 5 % фибри и 10 % минерали и витамини. На пазара можем да я намерим сушена на прах и във вид на хапчета. Много хора я предпочитат заради високия й протеинов състав. Тя е богата още на магнезий, натрий, калций и цинк. Диетолозите съветват да я добавяме в смутита и шейкове. Болести като астма, язва, колит, депресии, хипогликемия, болест на Крон, дивертикулоза и рак могат да бъдат контролирани, като се включи хлорела в хранителния режим на болния. Хлорелата е безценен помощник и за правилното функциониране на стомашно-чревната система.
Решили сте да започнете диета? Има поне три причини, за да добавите хлорела към нея:
1. Хлорела се счита за една от най-мощните суперхрани.
Освен, че е вероятно най-богатият източник на хлорофил на Земята, тя има много високо съдържание на растителни протеини. Хлорела съдържа 58 грама протеин на 100 грама тегло. За сравнение, говеждото и пилешкото месо имат 24-28 грама протеин на 100 грама тегло. Хлорела подпомага детоксикацията на живите организми, използва се при профилактиката на лъчеви болести и подсилва оздравителните процеси.
2. Хлорела намалява болката и хипертонията.
Продължителното приемане на хлорела стабилизира и намалява трайно кръвното налягане. Ако сте изкарали тежък грип като Хонконг, който върлуваше миналия месец с пълна сила, може да засилите имунната си система с хлорела. Тази суперхрана действа и като обезболяващо.
3. Хлорела прочиства организма от тежките метали и подобрява храносмилането.
От доста години дишаме все по-мръсен въздух и ядем храна, която не знаем от къде е дошла, с какво е била третирана, натурална ли е или е произведена от неясни за нас продукти. Благодарение на хлорелата можем да отстраним и неутрализираме натрупаните в тялото отровни вещества. Специалистите гарантират, че водораслото е първокласен детоксикиращ агент, който отстранява тежки метали, устойчиви въглеводороди, пестициди и хербициди от всички органи и тъкани.
Ако имате проблеми с червата, хлорела е средството, с което може да подобрите храносмилането си, защото фибрите в структурата на водораслото стимулират перисталтиката, спомагат за растежа на полезните за тракта аеробни бактерии и за редовното отделяне.
Спортистите също оценяват високо тази суперхрана. Във водораслото има пълноценен протеин, който подпомага растежа и поддържането на мускулната маса и растежа на костите. В суперхраната има един много важен ензим. Неговото име е пепсин. Пепсинът е от изключително значение за разграждането на протеините в храната, а наличието на ХРФ (хлорела растежен фактор) засилва свойството на хлорелата да стимулира възстановяването на тъканите и възпроизводството на клетките.

Общо
Хлорела – водораслото, което гони отровите от организма
Заглавие
Хлорела – водораслото, което гони отровите от организма
Описание
Тази суперхрана намалява кръвното налягане, помага за доброто здраве на стомашно-чревния тракт.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker