Новини

“Хоо’понопоно за любопитните търсачи“ на 26 май в Библиотеката

Човек може да се справи с абсолютно всяка нехармонична ситуация в живота си: конфликти, болести, несполуки

Лични консултации с Боби Георгиев и изготвяне на индивидуална програма – 20 лв.
Хоо’понопоно за любопитните търсачи“ е темата, с която ще запознае заинтересованите гост-лектора Боби Георгиев.

„Хоо’понопоно за любопитните търсачи“ е темата, с която ще запознае заинтересованите гост-лектора Боби Георгиев. Датата е 26 май от 17.30 часа в РБ „Л. Каравелов“ – Русе. Лекторът е завършил дърворезба и дизай, бил е и преподавател по двете дисциплини, но заради простудно заболяване в детска възрас е бил незрящ от 6-тата до 33-та си година. Освидетелстван е бил като инвалид 1 група с придружител и така открива частен бизнес „Дизайнерска и мебелна бутикова къща-Борислав Георгиев“. Преди да се запознае с хавайската духовна практика – хоо’понопоно, практикува и много други познати и не толкова познати начинания.

Идеята на метода е, че човек може да се справи с абсолютно всяка нехармонична ситуация в живота си: конфликти, болести, несполуки. Четири са могъщи фрази, които се използват в съчетание за разрешаване на трудности и проблеми в живота определят Хоо’понопоно. Те са източник на положителна енергия и разреждат плътната нискочестотна енергия на проблемите, като по този начин ги отстраняват. Става въпрос за могъщите изрази: „Обичам те! Съжалявам! Моля те, прости ми! Благодаря ти!“ Изказвани с вглъбяване в самото чувство, а не само издекламирани, тези фрази имат могъщата сила да променят живота на всеки човек към по-добро.
През 70-те години Джо Витале живеел в Далас, щата Тексас, и нямал нито дом, нито работа.


Тогава често ходел в градската библиотека и много четял, защото било безплатно. Започнал да попада на книги, в които се говорело за това, че ако промениш начина, по който мислиш, можеш да промениш и начина, по който живееш. Решил да опита. Разбира се, промените в неговия живот не настъпили веднага, но тогава в Далас той изведнъж повярвал, че може да си намери работа и да стане успешен писател. И… започнал да действа. Четял всичко, което намери по темата, но също така започнал да следва съветите на авторите. Постепенно започнал да пише своя книга. Днес Витале е автор на няколко книги за самоусъвършенстване.
Запознава се с д-р Хю Лен, терапевт, който му разкрил, че работата, която трябва да върши в психиатрична клиника в Хавай с много агресивни пациенти. Той отишъл там, за да разчисти всички убеждения, негативни програми, лоши нагласи, изживени болки, подтиснати емоции и непотребни мнения, които някога от някъде всеки пациент е успял да придобие и които всъщност по някакъв начин са успели да го разболеят – физически, ментално или духовно. След като изчистил тези блокажи пациентите аздравели. Методът му работел така – взимал болничния лист на всеки пациент, за да се запознае какъв е конкретния проблем. Така усещал страха, агресията, мъката, болката, уплахата, негативността при определения пациент и знаел, че ако успее да го изчисти… да разтреби усещанията от самия себе си, това директно изчиствало негативизма у пациентита, което веднага подобрявало състоянието му. В рамките на година до две, повечето пациенти били освободени. След 4 години всички пациенти били пациенти били пуснати на свобода, а клиниката затворила врати.
Според д-р Лен единственото, което човек може да направи е да поеме 100 % отговорност и да изчистим тази програма в себе си, за да излекуваме нас, но и болния човек, появил се в нашия свят.
Темата за Хоо’понопоно ще продължи на 27 и 28 май от 9.30 до 16.00 ч. В Обучителния център на Регинална библиотека „Любен Карвелов“, където се организира семинар за изкушените от популярния хавайски метод.
Таксата за участие в семинара е 55 лв. (за два дни), за участие в един от дните – 27.50 лв.
Лични консултации с Боби Георгиев и изготвяне на индивидуална програма – 20 лв.

Общо
“Хоо’понопоно за любопитните търсачи“ на 26 май в Библиотеката
Заглавие
“Хоо’понопоно за любопитните търсачи“ на 26 май в Библиотеката
Описание
Човек може да се справи с абсолютно всяка нехармонична ситуация в живота си: конфликти, болести, несполуки.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker