Новини

МБАЛ „Пълмед“ стана Сграда на годината

Никола Тиков: Това е смислена и добра инвестиция, защото се изплаща с по-доброто здраве и комфорта на хората

Пловдивската многопрофилна болница „Пълмед“ е наградена с престижното отличие “Сграда на годината” 2014.
Пловдивската многопрофилна болница „Пълмед“ е наградена с престижното отличие Сграда на годината– 2014.

Пловдивската многопрофилна болница „Пълмед“ е наградена с престижното отличие Сграда на годината – 2014. Лечебното заведение печели в категорията “Сгради здравеопазване” с новoизградените си два корпуса, които бяха открити през май 2014 година. Болничният комплекс се отличава с новаторско съчетание на социално предназначение, съвременна архитектура и високотехнологично оборудване.
С инвестицията си в разширението през последните месеци МБАЛ „Пълмед“ е увеличила цели три пъти своята площ и днес медицинският комплекс, който включва ДКЦ и собствен паркинг, се разполага на близо 18 000 кв. м. Вложените в проекта 30 млн. лева са най-голямата частна инвестиция в българското здравеопазване към момента. Благодарение на нея в медицинския комплекс са разкрити 5 нови отделения и операционен блок, изградени и оборудвани според най-модерните световни стандарти. По този начин хиляди пациенти получават достъп до качествени медицински услуги от топ специалисти при комфортна съвременна обстановка. Според Никола Тиков, член на УС на инвеститора в проекта „Булфарма“ и управител на изпълнителя на обекта „Заводски строежи“- ПС АД- Пазарджик, всичко това показва, че наградата е заслужена. „Удовлетворен съм не само защото инвестицията в този проект е огромна, а и защото нейната възвращаемост се вижда по най-добрия и смислен начин- в по-доброто здраве на хората, в повече излекувани пациенти”- казва Тиков.

Според Никола Тиков, член на УС на инвеститора в проекта „Булфарма“ и управител на изпълнителя на обекта „Заводски строежи“- ПС АД- Пазарджик, всичко това показва, че наградата е заслужена.
Според Никола Тиков, член на УС на инвеститора в проекта „Булфарма“ и управител на изпълнителя на обекта „Заводски строежи“- ПС АД- Пазарджик, всичко това показва, че наградата е заслужена.

В надпреварата в категорията „Сгради здравеопазване“ МБАЛ „Пълмед“ се е конкурирала с още 4 лечебни заведения. Сред тях е бил и носителят на наградата в същата категория за 2012-а УМБАЛ „Софиямед“. Нейният инвеститор –Булфарма, изпълнител – „Заводски строежи ПС“АД и проектант- архитектурно бюро „ТопАрх“ с управител арх. Иван Моев, реализират и новите корпуси на овдивската болница „Пълмед“, както и проекта на друг участник в конкурса тази година, в категорията „Сгради със специално предназначение“ – Автогара Пазарджик.
„Булфарма“ също така ще се бори и за големия приз в конкурса „Инвеститор на годината“, организиран от Българска агенция за инвестиции (БАИ) към Министерство на икономиката и енергетиката. С тази награда се отличават фирми, направили значима стъпка в развитието си чрез устойчиви и ефективни инвестиции, нови работни места и които са заложили на внедряването на високи технологии, които са в съответствие със стремежа за интелигентен и устойчив икономически растеж на страната.
Конкурсът „Сграда на годината“ се организира за 13-та поредна година под патронажа на Министерство на регионалното развитие и благоустройство със съдействието на браншовите организации в архитектурата, инвестиционното проектиране и строителството.

Общо
МБАЛ „Пълмед“ стана Сграда на годината
Заглавие
МБАЛ „Пълмед“ стана Сграда на годината
Описание
Никола Тиков: Това е смислена и добра инвестиция, защото се изплаща с по-доброто здраве и комфорта на хората
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker