Начало - Новини - Колко километра са нужни, за да изгорите калориите от една пица?

Колко километра са нужни, за да изгорите калориите от една пица?

Болните от диабет по света са почти два пъти повече от 1980 г., според доклад на Световната здравна организация

Парче гореща пица.

Бихте ли се натъпкали с няколко резена гореща пица със сирене, ако знаехте колко лошо е това за вас?

Бихте ли се натъпкали с няколко резена гореща пица със сирене, ако знаехте колко лошо е това за вас? Разбира се, че бихте. Минали изследвания показват, че хората игнорират броя на калориите, когато те са написани в менюто.
Но може би ще се замислите, ако знаете колко много упражнения ще са ви нужни, за да ги изгорите: 5,6 километра или 43 минути бягане.
Съществува движение, което слага етикет на храни с тяхното еквивалентно количество упражнения в минути, които ще са ви нужни, за да изразходвате броя на калориите, които поглъщате с тази храна. Според нова гледна точка, публикувана в Британския медицински журнал, това е един от начините да се помогне в борбата с главоломно растящите проценти на затлъстяване и други заболявания, свързани с теглото. (Болните от диабет по света са почти два пъти повече от 1980 г., според доклад на Световната здравна организация публикуван тази седмица.)
„Това е, пред което сме изправени“, казва своята гледна точка авторът Шърли Креймър, изпълнителен директор на Кралското общество по обществено здраве във Великобритания. „Ние трябва да мислим за различни, по-творчески начини да дадем на хората информация и да ги накараме да променят поведението си.“
Иконите, които са само една идея за сега, ще показват слаба фигура, която ходи, бяга, плува или кара колело до броя на минутите, необходими, за да се компенсират консумираните калории. Мока кафето ще отнеме 53 минути, за да излезе от вашата система, докато боровинковата кифла ще изисква почти половин час бягане, според политиката на Кралското дружество за обществено здраве.
„Искаме да мислим за начини, които да улесняват хората да правят по-здравословен избор, или най-малко да разбират избора, който правят“, казва Креймър. „Комбинирането им заедно с физическа активност, дава на хората също положителен вариант. Хората предпочитат това, вместо да им се казва да не ядат нещо. “
Креймър признава, че иконите може да създадат проблеми на хората с хранителни разстройства, които нямат нужда от напомняне, колко много енергия и усилия отнема, за да се изгорят калориите от една поничка, отколкото е необходимо, за да я изядат. „Но ако погледнем голямата картина, имаме много, много повече хора с наднормено тегло и затлъстяване, отколкото хора с хранителни разстройства,“ казва тя. Кралското дружество за обществено здраве в момента лобира пред правителството на Великобритания и хранително-вкусовата промишленост, да опита идеята с някои хранителни продукти.
Целта е да се свие разликата между храните и физическите упражнения и да се помогне на хората да разберат как калориите се вписват в ежедневието им, и Креймър се обзалага, че етикетите имат тази сила. Знаейки, че ще ви отнеме 77 минути, за да изгорите лепкавата канелена кифла е труден факт за забравяне.

Колко километра са нужни, за да изгорите калориите от една пица?
Болните от диабет по света са почти два пъти повече от 1980 г., според доклад на Световната здравна организация.

Коментари

Преминете на горе