НовиниХранене и спорт

Как да се храним и да отслабваме, съветва нова книга

Всички рецепти в „Балансирано хранене завинаги” са изпитани от авторите и техните близки

Всички рецепти в книгата са използвани и изпробвани от нас и наши близки в продължение на близо година, каза още в началото на представянето Александър Попов.
Всички рецепти в книгата са използвани и изпробвани от нас и наши близки в продължение на близо година, каза още в началото на представянето Александър Попов.

Днес, когато човек поглъща „хранителни” продукти със съмнителна стойност и трудно може да се ориентира в морето от диети и чудотворни рецепти за отслабване, се появи една нова книга за разумното и здравословно хранене, която беше представена в четвъртък в Историческия музей на Русе. Авторите на полезното четиво „Балансирано хранене завинаги” са самоковецът Александър Попов и съпругата му д-р Галина Попова. Той е управител на фирма за сервиз и поддръжка на стоматологична техника, а тя педиатър.
Всички рецепти в книгата са използвани и изпробвани от нас и наши близки в продължение на близо година, каза още в началото на представянето Александър Попов. Той сподели още, че благодарение на тази система се е отказал от хапчетата за кръвно, а един от синовете му е спрял да взема медикаменти, с които да се бори с коварния диабет тип 2.
Важно е да се спомене, че тази система за хранене е лесна за изпълнение. С нея не е нужно спираме да ядем любимите се лакомства, съдържащи захар или дори да се отказваме от алкохола, подчертава авторът Александър Попов. Той споделя, че балансираното хранене може да се спазва през целия живот, т.е. не е нужно да се притесняваме, че ще си възвърнем същите килограми и ще натрупаме още ако спрем да се храним по този начин. Просто с този тип хранене не е нужно да спираме, то е за цял живот.

Любопитно е, че единият от синовете на Александър Попов е създал компютърна програма за избор и организация на цялото седмично меню.

Според семейство Попови който използва съветите за балансирано хранене, ще яде от любимите си храни, но и в същото време ще може да поддържа здравето си във великолепно състояние. В книгата присъстват и някои прости правила за самото хранене. Авторите са изготвили балансирани менюта и рецепти, които са разположени в голяма част от книгата, но в същото време не са сложни, нито скъпи. Посветена е отделна глава, която отговаря на въпроса как да са нахраним балансирано навън.

Балансираното хранене може да се спазва през целия живот, т.е. не е нужно да се притесняваме, че ще си възвърнем същите килограми и ще натрупаме още ако спрем да се храним по този начин.
Балансираното хранене може да се спазва през целия живот.

И за удобство на читателя, са предложени и идеи за физическо натоварване и упражнения, защото авторите са убедени, че липсата на активно движение няма как да бъде компенсирано единствено с балансирано хранене. Книгата завършва с програмата за изготвяне на седмичното меню. В нея подробно е обяснено научно и достъпно как можем да отслабнем и да поддържаме нормално тегло, как да се храним с традиционните родни ястия, да не боледуваме и да сме здрави.

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker