Начало - Новини - Йън Уотсън: Чувствайте се прекрасно, независимо къде се намирате

Йън Уотсън: Чувствайте се прекрасно, независимо къде се намирате

Йън Уотсън разказа каква е разликата между мъжете и жените, когато се погледнат в огледалото

Йън Уотсън разказа каква е разликата между мъжете и жените, когато се погледнат в огледалото

Ако един футболист не вкара гол на Световното, това няма да има общо с ученото до момента, а само с умствената референция. Затова спортистите имат психолози, помагат им на тренировка, но в трудни моменти – забравят всичко.  Този пример даде на лекцията си в София известният мотиватор и фасилитатор Йън Уотсън, за който „Здраве да е” писа.

По думите му, ако футболистът не е вкарал гол, това не е въпрос на способности, а на увереност. /б.а. Спомнете си как Калоянчев половин час е говорил на учителя си на немски, без да знае този чужд език. Но е бил убедителен и накрая учителят се питал дали той самият не е забравил немския/.

Вкъщи в гостната няма да имате проблем да говорите пред  двама-трима приятели, но ако ви изправят пред голяма аудитория със стотици хора публика, ще сте нервни. Разликата е в ситуацията. Затова помагам на хората да разберат, че имат всичко по всяко време. Важно е как се чувствате в този момент. Ще е прекрасно да се чувствате удобно, независимо къде се намирате.

Йън Уотсън

Йън Уотсън

Мъжете и жените използват силата на своята мисъл, за да изкривят реалността. Представете си как те се виждат в огледалото. Жените, ако и да са слаби, се виждат в огледалото дебели. А мъжете, и да са дебели, се виждат като атлети. Трябва да проумеем, че сами творим собствената си реалност.

Дори хората да кажат на тази жена, прекрасна си, красива си, слаба си…, тя ще си казва, това не е вярно. Защото нейната реалност е това, от което се вълнува. Нашите чувства кореспондират с нашето мислене.

Ние плуваме в океан от мисли. Единственият начин да сте депресирани постоянно е да мислите за едни и същи неща, което е невъзможно, защото мислите се променят постоянно. Няма нужда да се опитвате да контролирате процеса, но може да промените отношението си към него, така че той да не ви контролира. Дори да мине някаква депресивна мисъл, знайте, че ще отмине, знайте, че небето все пак е синьо. И ако забравите този факт, прекарайте известно време с едно бебе. Това помага.

Още за размислите на Йън Уотсън и щастливите бебета – ttp://www.zdravedae.com/news/babies-know-how-to-be-happy-without-having-achieved-anything.aquasource

Мария Иванова

Коментари

Преминете на горе