Начало - Новини - Идиопатичната белодробна фиброза и контролът на астмата са на фокус в Лятната научна среща на Българското дружество по белодробни болести

Идиопатичната белодробна фиброза и контролът на астмата са на фокус в Лятната научна среща на Българското дружество по белодробни болести

Най-изявените специалисти в пневмологията и обсъжда най-актуалните теми в тяхната област на медицината

Форумът ще се състои от 22 до 24 юни 2018 в хотел „Рила” в Боровец.

Лекари-специалисти по пневмология и фтизиатрия ще обогатят своите знания за лечението на астма, ХОББ и идиопатична белодробна фиброза.

Лекари-специалисти по пневмология и фтизиатрия ще обогатят своите знания за лечението на астма, ХОББ и идиопатична белодробна фиброза. Контролът на астмата и средствата за постигане на това, както и нови перспективи в лечението на заболяването са сред лекците, които ще бъдат дискутирани на Лятната научна среща, организирана от Българското дружество по белодробни болести. Форумът ще се състои от 22 до 24 юни 2018 в хотел „Рила” в Боровец. Лятната научна среща по традиция събира най-изявените специалисти в пневмологията и обсъжда най-актуалните теми в тяхната област на медицината.
В две сесии ще бъдат представени доклади и научни съобщения на български учени, селектирани за участие и представени на европейски конгреси и научни форуми за периода 2014-2018 г. Модулът „Българската пулмология на европейските научни форуми” цели да представи значими научни разработки в диагностиката и лечението на белодробни болести и да ги доближи до практиката на специалистите, които работят в доболничната и болнична помощ у нас.
Модератор на симпозиума, посветен на бронхиалната астма, е проф. д-р Огнян Георгиев от Александровска болница. Лекции ще изнесат д-р Николай Янев от СБАЛББ „Св.София“, София, д-р Венцислава Пенчева от Александровска болница, доц. д-р Явор Иванов от МУ – Плевен. Доц. д-р Наталия Стоева – началник на Клиника по пневмология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, ще коментира с колегите си идиопатичната белодробра фиброза в клиничната практика. Доц. д-р Владимир Ходжев – началник на Клиниката по пулмология в УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив, ще разгледа оценката на белодробната функция, симптомите и качеството на живот при болните с ХОББ (Хронична обструктивна белодробна болест) в България.
„Научните  срещи на БДББ създадоха традицията да се поддържа високото професионално ниво на специалистите по пневмология у нас. Българското дружество по белодробни болести се стреми да представя актуалните теми и постижения чрез лекциите на най-уважаваните и изявени учени, които имат опит, достоен за споделяне с избрана аудитория”, казва доц. д-р Диана Петкова, председател на БДББ.

Идиопатичната белодробна фиброза и контролът на астмата са на фокус в Лятната научна среща на Българското дружество по белодробни болести
Най-изявените специалисти в пневмологията и обсъжда най-актуалните теми в тяхната област на медицината.
Здраве да е

Коментари

Преминете на горе