Начало - Новини - Имате ли воля да излекувате червата си?

Имате ли воля да излекувате червата си?

Чревното здраве се определя като оптимално храносмилане, усвояване и асимилация на храната

Всъщност, здравето на червата е пряко свързано със здравето на цялото тяло.

Навсякъде, където погледнете, навсякъде, където четете, има безброй реклами за това как да подобрите здравето на червата си.

Навсякъде, където погледнете, навсякъде, където четете, има безброй реклами за това как да подобрите здравето на червата си. За да предотвратите подуване на корема, костипация, киселини, киселинен рефлукс, синдром на раздразнените черва или безброй други проблеми с червата и храносмилателната система, ви предлагат да вземете Mylanta или Maalox или Reglan или Nexium или Omeprazole или тонове други имена на лекарства, които не можете да произнесете.

Ако тези лечебни средства предизвикват обриви, уртикария, сърбеж, затруднено дишане, загуба на апетит, мускулна слабост или подуване на устата, устните, лицето и езика, дори гадене, диария, повръщане, бавни рефлекси или замайване, обърканост, депресия, възбуда или задух, фармацевтите могат да ви успокоят: „Не се притеснявайте, имаме други хапчета за облекчаване на тези симптоми“.
Повече от 100 милиона американци имат проблеми с храносмилането и две от петте най-продавани лекарства в Америка са за храносмилателни проблеми и струват милиарди и милиарди долари.
Добре, какво е безопасното средство за храносмилателни проблеми?
Това е здравето на червата, което определя какви хранителни вещества се абсорбират и какви токсини, алергени и микроби остават. Всъщност, здравето на червата е пряко свързано със здравето на цялото тяло. По същество, чревното здраве се определя като оптимално храносмилане, усвояване и асимилация на храната.
По принцип в храносмилателния тракт всеки човек има бактерии, които имат свой собствен “ум” и тяхната работа е да създават вътрешен конгломерат, който помага за смилането на храната, регулирането на хормоните, отделянето на токсини и производството на витамини и други лечебни съставки, които да ви поддържат здрави.
Но, винаги има но, екосистемата трябва да се състои от приятелски бактерии. Добрите са лактобацилусите или бифидобактериите, а лошите са паразитите и дрождите. Но изчакайте, има още: в червата ви има един клетъчен дебел слой, който защитава цялата имунна система и останалата част от тялото. Когато този защитен слой се повреди, хората развиват алергии, въпреки че са в състояние да смилат отлично храните. Тогава имунната система става свръхактивна и така се появяват възпаленията. Затова червата трябва да са в състояние да отделят добрите молекули от лошите, за да защититят имунната система до пълния й капацитет. Хубаво е, че червата има собствен “мозък” (ентеричната нервна система), който е свързан с главния мозък и посланията се движат напред и назад между двата мозъка. Когато тези съобщения са компрометирани, това означа, че и вашето здраве също е.
И така, какво се случва с всички токсини, произведени от вашия метаболизъм?
Колкото повече отпадъчни вещества, толкова повече проблеми за тялото. За да се отърве от тях, черният дроб се налага да работи извънредно. Сякаш това не е достатъчен кошмар, червата трябва да разнесат цялата храна, разделена на компоненти, да отделят витамините и минералите, да ги филтрират през един слой с дебелина на клетката, за да влезат хранителните вещества в кръвта, а от там да стигнат до всяка клетка.
За да излекуваме червата , е необходимо пръво да разберем какво ги изважда от равновесие.
Стандартната американска диета (б.пр.- това важи и за европейците, които консумират предимно пакетирани храни) е с високо съдържание на нишесте, захар, преработена млечна мазнина, яйца с безумно количество протеини.

Тази висококалорична храна е идеална среда за развитието на лошите бактерии и дрожди, които разболяват чревната екосистема.
Прекомерното изобилие от медикаменти и „фиксатори“ като киселинни блокери, противовъзпалителни медикаменти, антибиотици, стероиди и хормони (говежди растежни хормони в храната и хранителните вещества, изчерпани в млечните продукти) увреждат червата или не ги оставят да изпълняват задачата си.
Това нападение води до нискостепенни инфекции, деформации в червата, пренасищане на организма с дрожди и паразити. След това добавяме живак от пломбите и рибата, страдаме от липса на сяра, цинк и магнезий и се притесняваме, че ни се налага да се стремим към разрешаване на проблемите с повече лекарства, повече лекарства срещу киселини, аспирини и какво ли още не, което смятаме, че ще подобри нашето състояние. За съжаление, тези медикаменти по-често го влошават.
Какво да правим?
* Преминете към растителна храна. Тя съдържа повече фибри, които спомагат да усвояването на хранителните вещества и за почистване на червата от отпадъците.
* Отървете се от храни, които съдържат алергени: млечни продукти, мая, бяло брашно, ГМО (соя, царевица, всички рапица) и пристрастяващата захар.
* Възстановете имунната си система с реномирани супер храни и пчелен прашец, които съдържат аминокиселини, които помагат да се изградят стегнати мускули, да се подобри кожата и косата, да се поддържа мозъчната функция, да се подобри настроението и да се намали гладът; антиоксиданти, които помагат да се намали окислителното увреждане от свободните радикали, да се стимулира сърдечното здраве, да се поддържа здравето на ставите и да се поддържа активен мозъкът; фитонутриенти, които подпомагат алкализирането на организма и насърчават детоксикацията за здравето и жизнеността; адаптогенни билки, които спомагат за защита на тялото от стрес, подпомагат имунната и ендокринната системи; и храносмилателни ензими, които правят всичко възможно организмът да разгради храната и да увеличи усвояването на хранителните вещества.
В заключение, много изследвания показват, че веганите имат по-здрави черва, което им позволява по-добро усвояване на витамини и минерали. Животът е пълен с избори, затова ги правете разумно.

Превод от английски http://www.naturalnewsblogs.com

Имате ли воля да излекувате червата си?
Чревното здраве се определя като оптимално храносмилане, усвояване и асимилация на храната.
Здраве да е

Коментари

Преминете на горе