Новини

В Атина релаксират с музиката на 13-годишен русенски пианист

Изпълненията на българския пианист много бързо събраха публика, както и желаещи да се включат в концерта

В Атина релаксират с музиката на 13-годишен русенски пианист
В Атина релаксират с музиката на 13-годишен русенски пианист

13-годишният пианист от Русе Николай Димитров превърна най-големия мол в Атина в своя запазена сцена. След като миналата година той направи импровизиран кратък концерт в магазина на „Ямаха“, сега изнесе цял рецитал от час и половина на най-добрите японски пиана.

Ученикът на русенското Училище по изкуствата представи творби от класиката, джаз, поп и няколко саунтрака от филми, предаде специалният пратеник на БГНЕС в гръцката столица Емил Димитров.
Изпълненията на българския пианист много бързо събраха публика, както и желаещи да се включат в концерта. Две тийнейджърки станаха вокалистки и пяха песни на Кристина Агилера и Адел, както и песните „Let it go“ от филма „Замръзналото кралство“ и „My heart will go on“ от филма „Титаник“. Русенецът изсвири част от песните в оригинал, което бе възнаградено с много аплодисменти. Истинско шоу настъпи на финала, когато и други музиканти се присъединиха към Николай. Най-активен бе гръцки цигулар, който седна на пианото и заедно с младия си български колега правиха импровизации върху различни музикални фрази. Сред публиката имаше и български емигранти, които след края на концерта, развълнувани от чутото, подариха ноти на талантливия пианист.
След завръщането му в Русе на Николай Димитров му предстоят няколко сериозни ангажимента. През септември ученикът на преподавателката Даниела Кюркчиева ще свири в дом „Витгенщайн“ във Виена в качеството си на носител на първа награда при дуата в Международния конкурс „Франц Шуберт“, а на 29 ноември го очаква двукратна изява на сцената на „Карнеги хол“ в Ню Йорк, където получи право да свири заради двете си награди като индивидуален изпълнител и в дуо от Международния конкурс за пиано и струнни „Американ протеже“.

Общо
В Атина релаксират с музиката на 13-годишен русенски пианист
Заглавие
В Атина релаксират с музиката на 13-годишен русенски пианист
Описание
13-годишният пианист от Русе Николай Димитров превърна най-големия мол в Атина в своя запазена сцена
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker