Новини

Изложбата „VIPA 2016: Фотограф на годината“ гостува в Русе

Най-добрите фотографии от конкурса ще бъдат представени в в Художествена галерия – Русе от 10 до 28 август 2017г.

Експозицията ще бъде представена пред публика за първи път след бляскавата церемония по връчването на наградите на VIPA 2016.
Съвременна фоторафия от цял свят ще гостува в в Художествена галерия – Русе от 10 до 28 август.

Съвременна фоторафия от цял свят ще гостува в в Художествена галерия – Русе от 10 до 28 август. Изложбата ще представи победителите от конкурса Voubs International Photography Awards 2016, а специални гости за откриването ще бъдат директорът на конкурса – русенецът Васко Василев и Фотографът на годината – Генчо Петков.
Експозицията ще бъде представена пред публика за първи път след бляскавата церемония по връчването на наградите на VIPA 2016 – един от най-мащабните фотографски онлайн конкурси в света. Наградният фонд на първото му издание е 41 000 евро и в него над 500 участника от десетки държави се представят пред аудитория от над 80 000 организатори, артисти и потребители от цял свят. Победителите са определени по максимално честен и прозрачен начин от алгоритъма на конкурсния хъб Voubs.com, който включва вота на престижно международно жури (фотографи с изключителен опит и признание от САЩ, Австралия, Русия, Израел, Португалия, Румъния, ЮАР, Бангладеш и България), вотa на публиката, популярността и интересa към всяка отделна фотография.
В Русе ще видим победителите от първо до трето място в шестте категории на VIPA 2016. Ще се изкушим от „Сандвич с бекон“ на Михай Пенгиос (Румъния), взела първенството в категория „Храна“.


Ще изгорим с изпепеляващия кадър „Пожарникари”, който носи победата в категория „Репортаж“ на Танвер Хасан Рохан (Бангладеш). А след това ще се потопим „В мрака“ на молитвата на възрастна монахиня – наградената в категория „Хора“ на Сандра Вентура (Португалия). В „Снимки от България“ безспорната звезда е емблематичният фар край Aхтопол, който вдъхновява авторите класирали се на първо (Веселин Атанасов със „Страж“) и трето място. След морския изгрев ще се издигнем „Високо в небето“ с ефирния танц на фасадата на небостъргач във фотографията-победител в категория „Мода“ на Мартин Кристинек от Словакия. И ще стигнем до величествената Hintze Hall на Националния исторически музей в Лондон, която вдъхновява Сара Калдуел да направи кадъра на първо място в категория „Архитектура“.
Разбира се, специално място в изложбата имат творбите на първия носител на титлата „Фотограф на годината“ на Voubs – Генчо Петков, избран с гласуване от десетки хиляди потребители от цял свят и получил почетната статуетка „Златен Voubs“ и премия от 5 000 евро. Той живее и работи във Велико Търново. Преподавател е по дигитална фотография във ВТУ „Св.Св. Кирил и Методи“, артист на Световната федерация за фотографско изкуство (AFIAP) и съосновател на Асоциацията на рекламните фотографи в България. Негови творби са представяни в над 20 държави, между които Германия, Франция, Швейцария, Италия, САЩ, Мексико, Индия, Китай и Ливан.
Партньори на VIPA 2016 са Асоциация на професионалните фотографи, Dnes.bg, Mikamagazine.com, iWoman.bg, Timeart.me, Stand.bg, Vijmag.bg, SofiaLive.bg, Fashioninside.bg, Vibes.bg, Trio.bg, Weekendclub.bg, Еmodno.com
Международният конкурс се организира от българския стартъп Voubs.com. Създаден като глобален конкурсен хъб, близо 2 години развива общност от над 80 000 организатори, спонсори и творци от всички области. Всички те са обединени от възможността за създаване и управление на конкурси, регулирани от лесен и удобен софтуер, стандартни правила и алгоритъм, който позволява 100% честно и прозрачно гласуване на жури и публика. Към този момент Voubs.com отчита по 350 регистрации на ден на потребители от 157 държави по света.

Общо
Изложбата „VIPA 2016: Фотограф на годината“ гостува в Русе
Заглавие
Изложбата „VIPA 2016: Фотограф на годината“ гостува в Русе
Описание
Най-добрите фотографии от конкурса ще бъдат представени в в Художествена галерия - Русе от 10 до 28 август 2017г.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker