Начало - Новини - Изобилие от лечебни процедури предлага балнеокомплекс Медика-Наречен

Изобилие от лечебни процедури предлага балнеокомплекс Медика-Наречен

Медика-Наречен предлага отлични възможности за релакс и лечение

Медика-Наречен предлага отлични възможности за релакс и лечение

Медицинският център в балнеокомплекс Медика-Наречен работи с водещи специалисти в областта на физиотерапията и умело съчетава лечебните свойства на минералните води и природата със съвременните постижения на медицината.

Водата е най-древното лекарство против много болести – и физически, и ментални. Най-разпространената болест в наше време е стресът, предизвикан от бързите обороти, на които живеем. Балнеолечението е стар метод познат още на древните траки, гърци и римляни. Свидетелства за това представляват намерените при археологически разкопки римски плочки за баня, тракийски съд за стриване на билки и мехлеми, пластики на римския бог-лечител. Днес интереса към балнеолечението не е отминал.
Този вид терапия подпомага работата на сърцето, защото стимулира по-лесното оттичане на кръв към него. Топлата вода засилва пречистващата функция на бъбреците. Освен за обикновена баня, минералната вода може да се ползва за подводен масаж на цялото тяло и на проблемни зони по него, както и за подводна гимнастика.

Водните процедури каляват

Водните процедури каляват

Основното предимство на балнеокомплекс „Медика-Наречен” е богатата гама от лечебни процедури, които се предлагат в медицинския център към хотела: електролечение, магнитотерапия, лазертерапия, фонофореза и инхалационно лечение. Тези процедури се назначават предварително при лекарски преглед, в сектора по физиотерапия, разположен на 2-я етаж на комплекса.
Освен балнеопроцедури, посетителите на Медика Наречен могат да ползват и процедури по лечебна гимнастика. Гостите могат да се включат в групови занимания по лечебна физкултура или да им бъде изготвена индивидуална програма, подходяща при неврологични, кардиологични или заболявания на опорно-двигателния апарат.
Ако човек избере да се възползва и от хидротерапията, може да ползва многофункционалния басейнов сектор с топла вода за индивидуална и групова подводна гимнастика, джакузи и хидромасажни дюзи.
Секторът „Водолечение” пък се намира в индивидуална зала на медицинския център. На разположение на гостите са две хидромасажни вани за подводно-струев масаж, извършван от квалифициран екип, две перлени вани, вани за минерални бани, както и вана за подводна екстензия.
Няколко думи и за терапевтичните процедури с лечебна кал, предлагани в балнеокомплекса. Известно е, че калолечението е ефективен метод, познат oт дълбока древност, до наши дни.

Три фактора са в основата на лечебното действие: термичният, химичният и механичният фактор.
За калните процедури се използват лиманна кал, минерално-торфена кал и природен торф.
Лиманната кал е ценен природен продукт, богат на химически и биологични съставки: йони, киселини, витамини, хормони, особено важни при лечението на много заболявания
Утаечно-лиманната кал е черна, мазна на пипане, с миризма на сероводород, със силикатно-карбонатен скелет и ниско съдържание на гипс.
Ефекта на минерално – торфената кал се определя от профила на минералната вода. Тя е слабо минерализирана, сулфатна, хидрокарбонатно – натриева, флуорна, силициева вода с високи алкални реакции (pH 9.2), метасилициева киселина около 65, 7 мг/л, флуор 8,4 мг/л.
Торфозолът е природен торф /натурален биопродукт/. В състава му влизат изсушен и смлян торф, обогатен с елементите флуор, силиций и магнезий.
Лечебната кал е подходяща при възпалителни и дегенеративни ставни заболявания: ревматоиден артрит, болест на Бехтерев, артрити и артрози, следфрактурни състояния

Заболявания на централната и периферната нервна система: радикулити, неврити, плексити, дископатии, дискови хернии.
Функционални заболявания на нервната система: неврози.
Кожни заболявания: псориазис и псориатични артрити.
Гинекологични заболявания.

Автор: Валентина Караджова

Изобилие от лечебни процедури предлага балнеокомплекс Медика-Наречен
Медицинският център в балнеокомплекс Медика-Наречен работи с водещи специалисти в областта на физиотерапията и умело съчетава лечебните свойства на минералните води и природата със съвременните постижения на медицината.
Здраве да е

Коментари

Преминете на горе