Начало - Новини - „Джаз за деца с Венци Благоев“ ще образова децата на Русе

„Джаз за деца с Венци Благоев“ ще образова децата на Русе

Те ще имат възможност да посвирят заедно със звездите

„Джаз за деца с Венци Благоев“ ще образова децата на Русе.

„Джаз за деца с Венци Благоев“ ще образова децата на Русе.

“Джаз за деца с Венци Благоев” ще забавлява и образова децата на Русе за втора поредна година. Дунавският град е домакин на събитието.
Първият концерт ще се проведе на 30 май, от 17:00 часа, пред Доходно здание. Известният класически и джазов музикант Венцислав Благоев ще реализира идеята си заедно с колегите си Димитър Благоев – китара, банджо; Теодор Петков – пиано; Димитър Карамфилов – контрабас; Невена Григорова – барабани.
Интересното събитие отново ще даде шанс на русенските деца да се потопят в магията на джаза, да се запознаят с музикалните инструменти и да посвирят заедно със звездите.
Шоуто се реализира с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“, по чиято покана Венци Благоев отново гостува със своите образователни концерти в нашия град.
“Джаз за деца с Венци Благоев” е уникално шоу, което дава възможност на малки и големи да импровизират заедно с млади и утвърдени джаз музиканти, да се запознаят с различните стилове в джаза и с музикалните инструменти. Тази година проектът навършва 5 години и образователните концерти се провеждат под надслов „Пет години сцена за млади импровизатори“. Досега има изнесени над 150 концерта „Джаз за деца“ в столични клубове, на джаз фестивали, в културни институти, детски центрове и много др. През 2012 година проектът получава наградата „Златно перо” за принос към българската култура.

„Джаз за деца с Венци Благоев“ ще образова децата на Русе
Те ще имат възможност да посвирят заедно със звездите

Коментари

Преминете на горе