Новини

Какво разкрива акнето за вашето здраве

Ако органът, който изпомпва кръв по цялото ви тяло, е стресиран, тогава вероятно ще ви се появи акне в долната част на челото

Ако забележите акне в центъра на брадичката, тогава червата ви страдат от хранителни алергии и лоша диета.
Акнето, което се появява в долната част на бузите, е симптом на проблеми с венците и зъбите.

Според китайската антична медицина мястото на лицето ви, където се появява акнето, е свързано с определен здравословен проблем, пред който може да се изправите, без да знаете. Различните части на лицето ви съответстват на различни органи в тялото ви. Научете какво разкрива акнето за здравето на вашето тяло:

1. Горната част на челото
Ако акнето се появява в горната част на челото ви, може да сте изправени пред проблеми с храносмилането и нарушения на пикочния мехур. Ако храната не се усвоява добре, в тялото остава огромно количество токсини и симптомите се появяват като акне в горната част на челото. За да избегнете това, пийте толкова вода, колкото можете, за предпочитане от 8 до 10 чаши на ден, за да се отървете от токсичните материали в тялото. Трябва да избягвате да ядете захари и мастни продукти. Включете повече пресни плодове и зеленчуци във вашата диета и пийте много антиоксидантни течности, като зелен чай и лимонена вода.
2. Долната част на челото
Неактивността, лошото хранене и психическият и физически стрес засягат сърцето изключително много. Ако органът, който изпомпва кръв по цялото ви тяло, е стресиран, тогава вероятно ще ви се появи акне в долната част на челото. Всички части на тялото ви ще бъдат засегнати, ако не решите този проблем. Ето защо, редовните кардио тренировки, здравословното хранене и поддържането на ниски нива на стрес са основните стъпки за решаването на този проблем. А акнето скоро ще изчезне.
3. Уши
Ако забележите големи и болезнени пъпки на ушите си, това означава, че имате проблеми с бъбреците.


Тези проблеми обикновено са причинени от обезводняване или не пиене на достатъчно вода. Консумирането на твърде много сол и кафе е един от факторите за бъбречни проблеми.
4. Очи, орбитална зона и междувеждие
Вашият черен дроб може да бъде прекалено стресиран, ако забележите омязняване, лющене, пъпки и зачервяване между веждите. Избягвайте захари, мазнини и мазни храни, млечни продукти и пийте по-малко алкохол. Храненето късно преди лягане също добавя към проблема. Вашият черен дроб ще положи допълнително усилие за преработка на наситени мазнини, затова не ги приемайте. Уверете се, че имате толкова, колкото можете от тези храни: грейпфрут, зелен чай, цвекло, моркови, чесън, лимони и лимети.
5. Горната част на бузите
Ако забележите спукани капиляри, акне и възпаления в горната част на бузите, тогава може да сте изправени пред проблеми с белите дробове. Пушенето, алергиите, астмата и белодробните инфекции, замърсеният въздух са фактори, които затрудняват правилната им работа. Така че, спрете да пушите незабавно, избягвайте да сте в стая, където другите пушат. Пасивното пушене може да повлияе на белите ви дробове дори повече от активното пушене.
6. Долна част на бузите
Акнето, което се появява в долната част на бузите, е симптом на проблеми с венците и зъбите. Захарните напитки, като сода и изкуствени вкусове, са водеща причина за развалянето на зъбите и инфекции на венците. Уверете се, че зъбите ви са в добро състояние, като хапете и дъвчете вашата храна, особено плодовете и зеленчуците си. Почистете зъбите след хранене и използвайте конец най-малко два пъти седмично, за да почистите всички токсични материали от междузъбието.
7. Страните на брадичката
Хормонален дисбаланс, емоционален, физически стрес и проблеми в гениталната област често се появяват като пъпки в страните на брадичката. Имайте редовни модели на сън, консумирайте много витамини и минерали, есенциални мастни киселини, като Омега-3, Омега-6 и Омега-9, ако искате да се отървете от това ужасно акне от двете страни на брадичката. Можете да постигнете хормонален баланс, като включите някои билки в ежедневните хранителни планове, като босилек, мака, червени малинови листа, женско биле, репей, Schisandra, магарешки трън и Rhodiola. Пийте една до три чаши зелен чай на ден като допълнителен анти-андроген, за да постигнете по-бързи резултати.
8. Центърът на брадичката
Ако забележите акне в центъра на брадичката, тогава червата ви страдат от хранителни алергии и лоша диета. Включете достатъчно количество фибри във вашата диета, като използвате тези източници на фибри, цели плодове и зеленчуци и пийте колкото се може повече вода.
9. Гърдите и шията
Акнето по врата и гърдите обикновено се дължи на стрес и умора. Ако се чувствате уморене през цялото време, опитайте се да премахнете този стрес с йога и медитация. Вашето тяло може да се бори с инфекциите, ако кожата на врата ви се разгорещи. Ето защо, когато се чувствате прекалено уморени, се научете да си почивате. Да се дремнете през трудните дни е отличен начин да се чувстваш енергичен в късните следобедни часове.

Превод

Общо
Какво разкрива акнето за вашето здраве
Заглавие
Какво разкрива акнето за вашето здраве
Описание
Ако органът, който изпомпва кръв по цялото ви тяло, е стресиран, тогава вероятно ще ви се появи акне в долната част на челото.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker