Новини

Кинезиотейпинг – помощ за летните травми

Кинезиотейпинг - помощ за летните травми
Кинезиотейпинг – помощ за летните травми

Летните месеци са времето когато зачестяват спортните травми от различни игри на открито. Напоследък все повече русенци търсят помощ след различни инциденти при физиотерапевтите в Медицински център „Медика Експерт“.

Най-честите травми, които може да се случат през лятото се получават при игри на открито – футбол, тенис, волейбол, коментира асистент доктор Александър Андреев, кинезитерапевт в Медицински център „Медика Експерт“. Тези спортни травми са по-чести при децата и младежите, които тренират или играят навън. Най-често се засягат долните крайници, като най-много са травмите на коляното и раменната става. В 90 процента от случаите, става дума за травма, която не е много тежка, но все пак води до временно обездвижване. Травмите са няколко типа – на мускулите /контузия, преразтягане и скъсване на мускула/, на сухожилията и на ставите.
Болка, оток и повишена температура са първите знаци, че нещо не е наред след травма. Първото, което трябва да се направи при подобен тип травма, е нараненото място да се наложи с лед, да се остави в покой, да се вдигне крайника над нивото над сърцето и да се даде обезболяващ медикамент.


Много са начините на лечение и помощ, които могат да окажат специалистите от Медицински център „Медика Експерт“. Един от най-щадящите и добиващ все повече популярност е кинезиотейпингът. Методът е известен повече от 30 години, но в България доби популярност през последните 5-6 години. Методът представлява опъната по точно определен начин текстилна лента на засегнатото място. Има значение дължината, формата на лентата и мястото, на което се поставя. Правилното поставяне може да помогне не само за облекчаване на болката, но и за спадане на отока в първите 24 часа от травмата.

Общо
Кинезиотейпинг - помощ за летните травми
Заглавие
Кинезиотейпинг - помощ за летните травми
Описание
Летните месеци са времето когато зачестяват спортните травми от различни игри на открито.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker