Начало - Новини - Водещ американски хиропрактик с лекция пред студенти и лекари в Русе

Водещ американски хиропрактик с лекция пред студенти и лекари в Русе

Иновативният метод за лечение на гръбначни заболявания често може да ни спаси от операция, обяснява д-р Марк Бери

Д-р Марк Бери - хиропрактик.

Американският специалист хиропрактик и водещ лекар на Американската клиника за гръбначни заболявания в София д-р Марк Бери днес изнесе лекция пред студенти по кинезитерапия и лекари в Русенския университет със съдействито на УМБАЛ-Русе.

Американският специалист хиропрактик и водещ лекар на Американската клиника за гръбначни заболявания в София д-р Марк Бери днес изнесе лекция пред студенти по кинезитерапия и лекари в Русенския университет със съдействито на УМБАЛ-Русе. Пред тях той обясни, че методът на д-р Майкъл Фарел, който се прилага в столичната клиника, която е първата в Европа, съчетава хиропрактика и технологии, разработени за NASA. Различното в иновативното лечение е, че се работи едновременно върху гръбнака, мускулатурата и нервите.
Д-р Марк Бери специализира в нехирургичнo намаляване на сколиоза и структурна корекция на гръбначните заболявания и заболявания на дисковете. В клиниката се използват иновативни методи за неоперативно лечение и терапия на пациенти със заболявания на гръбначния стълб като сколиоза, дискови лезии, дискова херния, мигрена и главоболие, ишиас, синдром на карпалния канал, болки в гърба и други заболявания на гръбначния стълб.
Д-р Бери получава своята докторска степен по хиропрактика в Parker College of Chiropractic в град Далас, Тексас, САЩ. Той е международен лектор и преподавател, както и известен инструктор по биомеханика, сколиоза, и постурални методи за третиране на корекции.
На 17-годишна възраст той си наранява врата по време на тренировка по американски футбол и то когато много колежи и университети му пращат писма, за да стане част от техните отбори и да учи там. Той обаче има постоянни болки, а лекарите му установяват дископатия. Казват, че само след операция ще може да се възстанови. Неговият баща обаче е имал опит с хиропрактиката. Така получават разрешение от лекуващите лекари да пробват при хиропрактик. Нужни са му 9 месеца, за да се възстанови напълно, но още след първите сеанси почувствал облекчение. Така решава да стане хиропрактик.
Около 40 са клиниките в САЩ, които предлагат лечение чрез хиропрактика. В България това вече се случва в Американската клиника за гръбначни заболявания, открита през май в София. Д-р Марк Бери идва в страната ни по покана на д-р Майкъл Фарел, който е развил метода и го прилага в двете си клиники в Колорадо.
Д-р Фарел е имал пациент от България, който се е лекувал от напреднала сколиоза в САЩ. Там в продължение на 2 седмици с процедури по 2 пъти на ден човекът е успял да се изправи на крака и отново да започне да ходи.
Д-р Бери, който идва да работи в София по покана на Фарел, е консултирал много лекари в Америка и по света. След лекцията си в Русенския университет се срещна с 10 предварително избрани лекари в УМБАЛ-Русе. Д-р Бери смята, че хирурзите и невролозите в България са отворени към иновативни методи, които могат да предотвратят оперативното лечение на пациентите, когато това е възможно.
В клиниката в София се извършва безплатна диагностика, а лечението се заплаща от пациента. Това се прави обаче, ако той може да бъде лекуван неоперативно. Ако операцията е неизбежна, хората се насочват към хирург.

Водещ американски хиропрактик с лекция пред студенти и лекари в Русе
Иновативният метод за лечение на гръбначни заболявания често може да ни спаси от операция, обяснява д-р Марк Бери.
Здраве да е

Коментари

Преминете на горе