Новини

Лечебни заведения „Медика“ стартират първото в Русе Родителско кафе

Медика стартира инициативата Родителско кафе
Медика стартира инициативата Родителско кафе

Лечебни заведения „Медика” стартират инициативата Родителско кафе. Всеки месец специалисти от различни области ще консултират родителите по актуалните теми за детското здраве и развитие.

Първото от поредицата Родителски кафета ще се състои от 16 часа на 17 – ти ноември в конферентната зала на хотел Дунав Плаза. Събитието е организирано съвместно от УМБАЛ „Медика Русе“ и Лайънс Клуб Сексагинта Приста – Русе, а входът е безплатен.
Датата е внимателно подбрана, тъй като 17-ти ноември е Световният ден на недоносените бебета. Според статистиката в България всяка година над 6 хиляди бебета се раждат твърде рано. „Предизвикателството да си родител на недоносено дете“ е темата, която организаторите избраха за първата сбирка.


Ежедневната борба за живот, която родители, лекари и тези малки, крехки дечица водят е безмилостна. При тях ежедневието се превръща в игра на живот и смърт. Предизвикателство е да я спечелиш!
Водещ на дискусията ще бъде д-р Татяна Итова – специалист в отделение по Неонатология към УМБАЛ „Медика Русе“. Опитната лекарка има 23-годишен стаж в областта на педиатрията и неонатологията. За да се намали броят на преждевременните раждания е необходимо да се говори за проблемите, причините и следствията. Информираността на родилките по отношение на рисковите фактори трябва да се повиши. Целта на „Родителското кафе“, което ще се проведе на 17-ти ноември е и да покаже как, въпреки трудностите, проблемът може да бъде преодолян, как борбените мъничета не само оцеляват, но и израстват като здрави и щастливи деца.
Дамите от Лайънс Клуб Сексагинта Приста – Русе – част от Lions Сlub International – най-голямата световна клубна неправителствена организация в света, отдадена на служба на обществото и работеща за утвърждаване на обществено значими каузи и проекти, ще предоставят на всеки един родител информационен материал по темата.
Темите в начинанието „Родителско кафе“ ще са насочени към отглеждането и възпитанието на децата. В поредицата са заложени и лекции за ранното детско развитие, решаване на здравословни проблеми, методи за изграждане на имунитет и много други актуални въпроси.

Общо
Лечебни заведения "Медика" стартират първото в Русе Родителско кафе
Заглавие
Лечебни заведения "Медика" стартират първото в Русе Родителско кафе
Описание
Лечебни заведения „Медика” стартират инициативата Родителско кафе.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker