НовиниХранене и спорт

Лецитин – подобрява паметта и смъква лош холестерол

Най-много лецитин се съдържа в жълтъка
Най-много лецитин се съдържа в жълтъка

Лецитин – един полезен компонент за много продукти. Той повишава имунитета, снижава лошия холестерол, извлича токсини и им пречи да проникнат в организма. Освен това подобрява паметта, наричат го още храна за мозъка. Подпомага нервната система. Складна много полезни свойства.

Организмът ни най-често получава лецитинпод формата на храна. С него ставаме по-силни, можем да работим интензивно и се чувстваме много добре. За целта си изберете определен списък продукти за ежедневно използване и хранене.

Лецитин се съдържа в яйчния жълтък (той обаче не се препоръчва в големи количества, тъй като жълтъкът на едно яйце внася холестерол в количество над допустимата горна граница на дневен прием), в млечните продукти, спанакът, ядките, пшеничените зародиши. Има го и като хранителна добавка в аптеките.

Малко хора знаят, че лецитинът е често срещана добавка в хранителните продукти под името Е 322 /емулгатор/ и представлява полезно, здравословно съединение – радва се на широка популярност при третиране на високо кръвно, холестерол и биполярните разстройства.

Според  законодателството на Европейския съюз и десетки достоверни научни изследвани то е нетоксично съединение, подходящо за хранителна добавка. Добитият от соя лецитин е с научно доказани свойства да понижава кръвния холестерол и триглицериди, спомага за поддържането на добри нива на „добрия” HDL холестерол.

Полина Иванова

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker