Начало - Новини - Уроци по ориентиране във Витоша

Уроци по ориентиране във Витоша

Зелена Линия Витоша ще учи децата на планинско ориентиране с карта и компас, скално катерене и скаутски умения

ориентиране

Спортното ориентиране е социалнозначим спорт, в който се развиват умения за ориентация в непозната среда, използвайки единствено карта и компас.“

От следващия уикенд Витоша става още по-привлекателна за децата. В продължението на проекта Зелена Линия Витоша, Лидл в партньорство със Сивен, ще организира занимания на открито за малките откриватели.
Децата ще имат възможност да получат първия си урок по ориентиране в природна местност от професионални треньори. Ще се включат в игри за откриване на точки от местността, само с помощта на компас и топографска карта. Ще могат да се възползват и от урок по скално катерене и други активности на място.
„Спортното ориентиране е социалнозначим спорт, в който се развиват умения за ориентация в непозната среда, използвайки единствено карта и компас.“ споделя Венцислав Венев, председател на Спортен клуб по Ориентиране „НСА – Сивен“. „Това спомага за развиване на логичното и пространствено мислене, позволява на практикуващите да опознаят по-добре природата и да взимат логически и последователни решения, основавайки се на лична преценка и предварителната подготовка и придобити умения.“
Уроците са подходящи както за децата, така и за техните родители, които искат да прекарат уикенда заедно в планината. Записването е безплатно и става на място, а началната точка на групите ще бъде последната спирка на маршрута на Зелена линия Витоша – при Златните мостове. Групите ще тръгват в 11:00 ч. от Златните мостове на следните дати 23.07., 06.08., 20.08. и 03.09.
Проектът на Лидл България – Зелена линия Витоша се осъществява за шеста поредна година. Той предлага на пешеходци и велосипедисти безплатен превоз до Дендрариума, Златните мостове, хижа Алеко и с. Железница. Повече за проекта, както и за уроците за деца може да откриете на www.lidl.bg/greenline.
За Лидл България
Лидл България е част от немската Шварц-група, оперираща в областта на търговията с хранителни и нехранителни продукти. Lidl има около 10 000 магазина в повече от 20 европейски страни. Компанията е основана през 30-те години на ХХ-ти век в Германия (седалище Некарсулм) и се отличава с бърз и постоянен растеж.

Уроци по ориентиране във Витоша
Зелена Линия Витоша ще учи децата на планинско ориентиране с карта и компас, скално катерене и скаутски умения.
Здраве да е

Коментари

Преминете на горе