Новини

Живи статуи гостуват в Русе този уикенд

Живи статуи, които ще бъдат представени в Русе са част от последното издание на Международния фестивал на „Живи статуи” в Букурещ
Живи статуи, които ще бъдат представени в Русе са част от последното издание на Международния фестивал на „Живи статуи” в Букурещ

На 26 и 27 юни, от 18 до 22 ч., пред Доходно здание и пространството около Паметника на Свободата, русенци и гостите на града ще могат да видят впечатляващите и провокиращи сетивата и въображението – Живи статуи на Театър „Маска“, Букурещ.

Темите ще са „Помпей“, „Детски приказки“ и „Стената“.
Живите статуи, които ще бъдат представени в Русе са част от последното издание на Международния фестивал на „Живи статуи” в Букурещ. Това е уникално културно събитие за Румъния и Източна Европа, построено на оригиналната концепция на водещия идеята и реализацията Михай Малаймаре и на Театър „Маска”, Букурещ под ръководството на сегашния директор Данка Ана Флореа. Гостуването на фестивала в Русе се осъществява по проект на Сдружение „Артеа“, финансиран от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ в резултат на конкурса за „Местни инициативи“ за 2016 година.
Създателите на атракцията казват, че наблюдават тенденцията на очевидно увеличен обществен интерес към арт сценичните изяви. „Осъзнаваме необходимостта от изяви с авангардни театрални техники, съобразени с нуждите на днешната аудитория. Театър не само се занимава с младото забързано поколение, което е с подчертано променени вече навици на възприятие, създадени от киното и телевизията, а не от книгите. Театър „Маска” откликва на тези нужди чрез разработване на универсален невербален театрален стил т. е. форма на представления на базата на ЖИВИ СТАТУИ, които предават, между две момента от общата тишина, невероятно изкуство, страст, сила, действаща техника и професионализъм“, казват още от театър „Маска“.

Общо
Живи статуи гостуват в Русе този уикенд
Заглавие
Живи статуи гостуват в Русе този уикенд
Описание
На 26 и 27 юни, от 18 до 22 ч., пред Доходно здание и пространството около Паметника на Свободата, русенци и гостите на града ще могат да видят впечатляващите и провокиращи сетивата и въображението – Живи статуи на Театър "Маска", Букурещ.
Автор
Публикувано от
zdravedae.com
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker