Новини

Самотна жена се пусна на търг за Свети Валентин

Честит Свети Валентин!
Честит Свети Валентин!

През последните години празникът Свети Валентин доби популярност по цял свят

Самотна 36-годишна дама от Великобритания предприе радикален ход. Тя се предложи на търг в световния интернет аукцион eBay. Офертата на Клеър Хау от Лафбъро е да излезе на среща с предложилия най-висока цена. Десетки кандидати са откликнали на обявата на жената, като досега най-високата предложена цена е 120 лири. Наддаването за среща приключва в 17 ч. на Свети Валентин, а вечерята ще се състои още същата вечер.
Британката ще дари получената сума на местна благотворителна организация, която подпомага жертви на домашно насилие.
„Необвързана съм от години. Излизала съм на срещи, но явно съм като магнит за мъже, към които не проявявам интерес“, казва Хау. Единственото й условие е кандидатът да не си изкарва прехраната като паркинг инспектор. „Не мога да се обвържа с човек, който си вади хляба, като глобява хора за неправилно паркиране“, допълва тя.
Свети Валентин е празник, който се празнува на 14 февруари. На тази дата влюбените разкриват един на друг, че се обичат. Първоначално стар римокатолически празник в чест на Св. Валентин, той вероятно започва да се свързва с романтичната любов през Средновековието.
На този ден още през 14 век започва да става традиция да се разменят любовни послания под формата на т. нар. валентинки. Съвременните символи на любовта сега са сърцето и образа на крилатия Купидон. През 20 век ръчно написаните послания биват заменени от масово произвежданите готови картички. АПК (Асоциацията за Поздравителни Картички) е изчислила, че всяка година се изпращат 1 милиард поздравителни картички, като така изостават по масовост само от коледните картички. Асоциацията също е изчислила, че жените купуват около 85% от всички валентинки.
През втората половина на 20 век в САЩ и други места по света установената практика на размяна на картички се разширява и се въвежда раздаването на подаръци, като при хетеросексуалните двойки това се прави обикновено от мъжа. Най-популярните подаръци са рози и шоколад. През 80-те, диамантената индустрия започва да насърчава Св. Валентин в неговото ориентиране към подаряване на бижута без примеси.
Когато двама влюбени вечерят на Св. Валентин, тяхната връзка често се счита за сериозна.
На този ден много хора се поздравяват с пожеланието „Честит Свети Валентин“.

 

Източник: standartnews.com

Общо
Самотна жена се пусна на търг за Свети Валентин
Заглавие
Самотна жена се пусна на търг за Свети Валентин
Описание
През последните години празникът Свети Валентин доби популярност по цял свят
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker