Новини

Лимфен дренаж за хора с разширени вени в Наречен

Осцилацията се препоръчва и веднага след операция, за да се подпомогне възстановяването

Екипът на МЦ "Медика -Наречен""
Богдан (клекналият в ляво) и другите рехабилитатори в Центъра.

Срещам се с Богдан Димитров – един от рехабилитаторите в МЦ „Медика – Експерт “ в Нареченски бани. Работи там от 4 години. Завършил е през 2002 г. и от тогава практикува професията си.
Богдан ще ми разкаже за различните процедури, които се предлагат в Центъра. Той ми разяснява най-подробно за процедурата лимфен дренаж. Може би ви се струва някак странна и небезопасна? Не се притеснявайте, съветва Богдан. Оказва се, че има два вида лимфен дренаж – апаратен и мануален. Първият се прави с машина, която представлява грубо казано ботуши, които изпомпват лимфата от долу – нагоре. Мануалният се прави ръчно със специални движения, кремове и техника за изтегляне на лимфата. Процедурата се препоръчва на хора с разширени вени, но зависи от фазата на заболяването – ако е по-леко може, но ако е по-тежка форма – не. Има и други процедури срещу разширени вени като дарсонвал.
Най –новият метод, който използват в „Медика“ в Нареченски бани е от 1 година и половина, е дълбоката осцилация, споделя Богдан. Използва се ниско честотен ток, който преминава през тялото на пациента и на терапевта едновременно. Не се усеща като ток, а като вибрации, но много зависи на каква честота е настроен апаратът. Вибрациите проникват дълбоко в тъканите и клетките резонират в тази честота. Спомагат за възстановяването на самите клетки. Има две карти с програми – едната естетическа, а другата спортна. За разлика от другите апарати – този почти няма противопоказания. При други по-стари уреди при средно и високочестотните токове ако има метални импланти в тялото не е препоръчително да се правят такива практики. Осцилацията се препоръчва веднага след операция, за да се подпомогне възстановяването. Използва се още при остри и хронични травматични наранявания и увреждания, вследствие на претоварване, тя предизвиква противовъзпалителен, обезболяващ и намаляващ отока ефект.
В спортната медицина – осигурява бързо възстановяване след тренировка, след операции, при мускулни болки, навяхвания, възпаления, отоци, хематоми. Облекчава трайно болката и разнася отоците, разяснява още опитния рехабилитатор. В естетичната медицина – лифтинг на лице и тяло, при бричове, купероза, торбички и тъмни кръгове под очите, целулит и след липосукция. При дълбоката осцилация се лекуват дископатии, остеоартрит, шипове и всякакви мускулно – ставни проблеми. Освен това има много добър ефект за заздравяване на рани, при разтегнати сухожилия и мускули.

Общо
Лимфен дренаж за хора с разширени вени в Наречен
Заглавие
Лимфен дренаж за хора с разширени вени в Наречен
Описание
Осцилацията се препоръчва и веднага след операция, за да се подпомогне възстановяването
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker