Новини

Медика – Русе разкрива единен национален телефон

Медика - Русе разкрива единен национален телефон
Медика – Русе разкрива единен национален телефон

Медика – Русе разкрива единен национален телефон, съобщиха от пресцентъра на болницата.

Изтичащата 2015-а година безспорно е повод за добра равносметка за екипа на Многопрофилна болница за активно лечение „Медика – Русе”, който и през нея продължи да работи, ръководен от грижата за здравето на пациентите. И тъй като най-ценният белег на тази грижа е стремежът към бързина и неотложност при осигуряване на лечение за нуждаещите се, МБАЛ „Медика – Русе“ предприема сериозна стъпка в тази насока. Още в началото на 2016 г. ще се открие Единен национален телефон 0700 20966, който ще приема обаждания на пациенти от цялата страна на цената на един градски разговор. Номерът ще бъде активен след 10 януари 2016 г, а неговата основна цел е да помогне за повишаване на качеството на медицинската услуга, която Лечебни заведения „Медика” предоставят на своите пациенти, както и да ги улесни максимално в намирането на своевременна лекарска помощ при заболяване или констатиран здравословен проблем.

Емболизация на миома и простата, едни от първите неща в МБАЛ "Медика"
Емболизация на миома и простата, едни от първите неща в МБАЛ „Медика“

Остава да работи и телефон 082 830 230 на денонощния дежурен кабинет в МБАЛ „Медика – Русе”, който ще бъде на разположение на пациенти от Русе и региона по време на новогодишните празници.
Равносметката за изминалата година е оптимистична: в МБАЛ „Медика – Русе” бяха разкрити три нови отделения – Вътрешно отделение, Неврология и Гинекология, с което общо функциониращите стационарни отделения станаха 10 с 232 болнични легла. В отделения по образна диагностика, обща и клинична патология, клинична и микробиологична лаборатории МБАЛ „Медика“ продължи да предлага възможно най-добрата медицинска помощ със съвременна апаратура за лечение и възстановяване на своите пациенти. За тях все така всеотдайно се грижат квалифицирани лекари, медицински сестри, клинични и рентгенови лаборанти.

И през тази година продължи сътрудничеството със светила в медицината
И през тази година продължи сътрудничеството със светила в медицината

И през тази година продължи сътрудничеството ни със световно известни специалисти от Италия и Румъния, за да се осъществи основната цел на лечебното заведение – предоставяне на висококвалифицирано и качествено лечение и грижа за пациентите. Под ръководството на проф. Рареш Никифор от Центъра за върхови постижения „Арес“ в Букурещ бе въведен нов за страната ни метод за лечение на фибромиома на матката – чрез емболизация. Този метод е не само изключително щадящ пациентките, но има друг огромен плюс – запазва детеродните функции на жената, което в повечето случаи е невъзможно при оперативен метод на лечение. Не на последно място, възстановяването след тази интервенция е изключително бързо, а ефектът от него е видим почти веднага.
През лятото на тази година в МБАЛ „Медика – Русе” бяха възстановени и емболизациите на пациенти с чернодробни метастази. Методът беше въведен преди години под ръководството на специалисти от Полша, но прекратен временно. Сега той отново се прилага, като лечебното заведение ще си сътрудничи с Комплексния онкологичен център, за да се предлага на пациентите най-добрата възможност за тяхното лечение при този тип заболявания.
През отминаващата 2015 година продължи и прилагането на метода емболизация на простата, който бе въведен отново под ръководството на проф. Рареш Никифор в края на 2014 година.
През 2015 година в Лечебни заведения „Медика” са направени общо 20 емболизации – в по-голямата част на миома на матката, а също така на простата, варикоцеле и чернодробни метастази.
За да бъдат пациентите по-добре запознати с новостите в лечението, екипът на МБАЛ „Медика” разработи сайт, в който може да се намери подробна информация за метода емболизация и прилагането му при пациенти с фибромиома, при проблеми с простатата и чернодробни метастази. На интернет адрес https://www.embolizationmedica.com в отделни секции може да разберете какво представлява самият метод, как протича лечението и възстановяването на пациентите.
Усъвършенстването на лекарите, работещи в болницата, и повишаването на тяхната квалификация бе водеща и през тази година. Наши медици участваха в семинари, курсове и обучения у нас и в чужбина. Лечебни заведения „Медика” от своя страна отново бяха домакини на практическото обучение с онлайн връзка Русенски ендоваскуларни дни, което се провежда за четвърти път. По време на семинара, специалисти от България, Италия и Румъния представиха съвременни методи на лечение в различни области.

Общо
Медика - Русе разкрива единен национален телефон
Заглавие
Медика - Русе разкрива единен национален телефон
Описание
Медика - Русе разкрива единен национален телефон, съобщиха от пресцентъра на болницата.
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker