Начало - Новини - Милионер построи екологичен „Град на Слънцето“

Милионер построи екологичен „Град на Слънцето“

Милионер построи екологичен „Град на Слънцето“

Милионер построи екологичен „Град на Слънцето“

Латвийски милионер проектира и реализира в околностите на Cesis фантастично селище.

Закупувайки 30 000 хектара гори в хълмист терен, той построява „Градът на Слънцето“, където има специални правила, а хората имат доста по-различно ежедневие. За инвестицията разказва http://lifebg.net/.
Авторът на проекта Айварс Звирбулис казва: „Идеята за изграждане на това село дойде в съзнанието ми, когато разбрах, че искам да живея в собствена комфортна къща в близост до вода, разположена на живописно място в гората.“
Според условията на проекта, всички къщи са построени от екологично чисти материали. Към всяка къща има фиксирана част от 0,4 до 1,3 хектара, върху които има малко езеро и гора.
Всички къщи са оборудвани с централна канализация, високоскоростен интернет и електричество.
Жилищата се отопляват предимно от топлината на земята – да всяка къща има геотермална топлинна помпа до кладенец с дълбочина 90-100 м, което преобразува топлинната енергия в земята. Тази целогодишна топлина е достатъчна за отопление на къщата и постоянно наличие на топла вода. Само в студените зимни дни жителите използват огнище, с което е оборудван с всеки дом.
Жилищата са построени в екологично чист район с всички произтичащи от това последици – през града свободно бродят сърни и други животни, и нищо не пречи на свободното им движение.

Източник: http://lifebg.net/

Милионер построи екологичен „Град на Слънцето“
Латвийски милионер проектира и реализира в околностите на Cesis фантастично селище. Закупувайки 30 000 хектара гори в хълмист терен, той построява „Градът на Слънцето“, където има специални правила, а хората имат доста по-различно ежедневие.

Коментари

Преминете на горе