Новини

Министерството на здравеопазването писа отличен 6 на МБАЛ Медика – Русе

Медика - Русе
Медика – Русе

Петгодишна акредитация защити пред Министерство на здравеопазването Многопрофилна болница за активно лечение Медика – Русе. Комисия на държавното ведомство бе на инспекция в русенското лечебно заведение и даде отлична оценка за цялостната медицинска дейност на болницата. Изключително високо е била оценена и работата по практическото обучение на студенти по направление „Здравни грижи“ и следдипломното обучение на магистър-лекари за придобиване на специалност.

Акредитацията е защитена за срок от 5 години, което е максималният срок, който Министерство на здравеопазването дава на лечебните заведения.
МБАЛ „Медика – Русе“ има сключен договор и с Националната здравноосигурителна каса, и престоят на пациенти в лечебното заведение се покрива от здравните им осигуровки.
От месец август болницата има сключен анекс към досегашния договор с НЗОК за още две нови клинични пътеки. Това са „Кератопластика“ и „Хирургия на заден очен сегмент при заболявания на ретина, стъкловидно тяло и травми“. Те вече ще се предлагат на пациенти в Очно отделение. Клиничните пътеки са защитени след като МБАЛ „Медика – Русе“ закупи преди месец уникална за страната ни апаратура за операции на око.
МБАЛ „Медика – Русе“ отвори врати за пациенти от града и региона през март 2013 година. Болницата от самото начало има сключен договор с НЗОК. От тогава до сега, помощ в лечебното заведение са получили над 10 200 пациенти от цялата страна и чужбина.

Общо
Министерството на здравеопазването писа отличен 6 на МБАЛ Медика - Русе
Заглавие
Министерството на здравеопазването писа отличен 6 на МБАЛ Медика - Русе
Описание
Петгодишна акредитация защити пред Министерство на здравеопазването Многопрофилна болница за активно лечение Медика – Русе
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker