Деца и родителиНовини

Мирела и Пресияна Димитрови – устремени към финалите на „България търси талант“

Мирела и Пресияна Димитрови са част от младите посланици на Русе
Мирела и Пресияна Димитрови са част от младите посланици на Русе

Талантливите сестри Мирела и Пресияна Димитрови от Русе са устремени да превземат сцената на „България търси талант“ за пореден път и разчитат на подкрепа от феновете си, за да стигнат до финал.

На 5-ия концерт на живо, тази неделя, на 15 май, 14 годишната Пресияна и 16 годишната Мирела от Русе изправиха на крака публиката и журито с изпълненията си на театралните кастинги. Двете се явиха поотделно на прослушванията, но изключителния им певчески талант мотивира журито да даде шанс и на двете сестри да продължат към полуфинала. Условието бе те да се явят на полуфинала като дует. След уникалните им изпълнения, феновете на шоуто нямат търпение да ги видят отново заедно. Това ще се случи тази неделя.

Двете сестри са устремени към финала
Двете сестри са устремени към финала

И двете сестри пеят от цели девет години. Посещават вокални уроци при известният музикален педагог Аделина Колева в Горна Оряховица.
Пресияна е носител на множество призови места: най-значимото е „Славянски базар“-Беларус, където спечели Гран При и пребори участници от 22 държави. Гран При тя завоюва и от конкурси в Италия, Румъния и България.
Мирела е носител на Гран при от Казахстан, България, Румъния. Тя грабна и Голямата награда на „Пирин фолк“ за изпълнител. И двете сестри имат написани песни в Италия, композирани за тях от италиански композитор.
Любопитен факт е, че и двете имаха по цели 5 пъти „да“ на театралните кастинги.
Освен Гран при наградите Пресияна и Мирела могат да похвалят със завоювани първи места на конкурси в България, Румъния, Молдова, Турция, Русия, Италия. А сега са устремени да покорят и „България търси талант“.

В центъра на красивия роден град - Русе!
В центъра на красивия роден град – Русе!

Само преди седмица двете страни бяха сред десетките млади посланици на Русе, които се събраха в Историческия музей по повод Празника на Русе – 6 май. Те бяха поздравени за постиженията си от кмета Пламен Стоилов и от председателя на Общинския съвет проф. Христо Белоев.
Пресияна и Мирела Димитрови са част от талантливите деца и младежи – „Лицата на Русе“, които през последните няколко години Общинската фондация „Русе – град на свободния дух“ подпомага. Нейната цел е да насърчи младите русенци да се учат, растат и развиват успешно тук. В града, родно място на талантливи и достойни личности, град – притегателен център за младите и успяващи българи, каквито несъмнено са и двете сестри.

Мирела и Пресияна Димитрови устремени към финалите на
Талантливите сестри Мирела и Пресияна Димитрови от Русе са устремени да превземат сцената на "България търси талант" за пореден път и разчитат на подкрепа от феновете си, за да стигнат до финал.
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker